• 2 su bardağı nohut
• Yarım çay bardağı ince bulgur
• Yarım demet taze soğan
• Yarım demet maydonoz
• Yarım çay bardağı sıvı yağ
• 1 adet kuru soğan
• 2 diş sarmısak
• 1 adet limonun suyu
• Tuz, karabiber
Hazırlanışı: 2 su bardağı nohut düdüklü tencerede yumuşayıncaya kadar haşlanır. Ocaktan indirince içine ince bulguru ilave edip bulgurlar şişinceye kadar bekletilir. Taze soğan ve maydanoz ince doğranır. 1 adet kuru soğanı ince doğrayo tavada pembeleşene kadar kavurulur. Soğanlar kavrulunca içine nohut-bulgur karışımı, 1 adet limonun suyu, tuz, karabiber, doğranmış taze soğan, ezilmiş 2 diş sarmısak eklenip yoğurulur. Haçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp köfteler hazırlanır. Marulla süslenip servis yapılır.
0 yorum:
Yorum Gönder