24.08.2009

kremalı mantar soslu tavuk şinitsel




  • 1 tavuk göğsü(isteğe göre kalın veya ince kesilmiş)ÖNEMLİ:tavuk göğüslerini tuzlayıp bir gece zeytinyağında bekletirsek daha yumuşak oluyor(isterseniz içine kekikte atabilirsiniz.İnce kesilmiş göğüsleri çırpılmış yumurtaya batırıp galeta ununa bulayıp kızartmaya hazır hale getirelim.                                                                                                                                           sos için:1küçük sütkreması                                                                                                                                                                              1tutam karabiber                                                                                                                                          yarım kilo kabukları soyulmuş ince doğranmış kültür mantar(mantarları yıkamamak için kabuklarını soyuyoruz)                                                                                            Yapılışı:Öncelikle hazırladığımız mantarları tereyağında soteleyelim ve kremayı ve karabiberi ekleyelim.kızarttığımız şinitsellerin üzerine sosu gezdirelim.Harika oluyor.Ben genellikle pilavla ikram ediyorum  tercih sizin.Başka sitelerde bu tarif yanlış veriliyor doğrusu budur.


0 yorum:

 
Minima 4 coloum Blogger Template by Beloon-Online.
Simplicity Edited by Ipiet's Template