15.08.2009

fırında mantarlı tavuk

Malzemeler:
  • 1 kğ Mantar
  • 1 kğ Tavuk Baget
  • 1 Büyük Kuru Soğan
  • 1 Yemek Kaşıgı Domates Salçası
  • Kaşar Peyniri
  • Kekik
  • Tuz
  • Karabiber Hazırlanışı: Mantarlar yıkanıp doğranır, soğanları ince kıyıp mantarlar suyunu verip çekene kadar sotelenir. Salça,tuz,karabiber ve kekik eklenir, Diğer yandan tavuklar tavada hafif kızartılır, mantarlar fırın tepsinine alınır üzerine kızaran tavukları ekleyip önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40 dk pişirilir. Fırından çıkarmadan önce rendelenmiş kaşar serpip kaşar eriyince fırından çıkarılrp servis kabına alınır. Sarımsaklı ekmekle birlikte çok lezzetli oluyor. Afiyet olsun

0 yorum:

 
Minima 4 coloum Blogger Template by Beloon-Online.
Simplicity Edited by Ipiet's Template