14.08.2009

crema ole'li muzlu çilekli pasta

cilekli_pasta.jpg

Malzemeler:

  • 1 adet çift katlı hazır sade pandispanya
  • 3 su bardağı soğuk süt (2 bardağı Crème Olé,1 bardağı krem şanti için kullanılacak)
  • 1 poşet vanilyalı Crème Olé
  • 1 poşet krem şanti
  • 2 adet muz
  • 20-25 adet çilek
  • 3/4 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1/2 su bardağı damla çikolata

Yapılışı:

1. 2 su bardağı süt ile vanilyalı Crème Olé’yi hazırlayın. (Paketin üzerinde 2,5 su bardağı ile hazırlanıyor ancak ben koyu kıvamlı olması için 2 bardak ile hazırlıyorum.)

2. 1 su bardağı süt ile krem şantiyi hazırlayın ve buzdolabına koyun.

3. 3/4 su bardağı suya, toz şekeri katıp karıştırın. Pandispanyanın alt katını bu şerbetin yarısıyla ıslatın. Crème Olé’nin yarısını sürün, üzerine halka halka dilimlenmiş muzları dizin ve kremanın diğer yarısını sürün.

4. Pandispanyanın üst kısmını da ıslatın ve kremanın üzerine kapatın. Hafifçe ortasına bastırın ve yerleştirin.

5. Pastanın her tarafını krem şanti ile kaplayın. Yarıya kesilmiş çilekler ve damla çikolata ile süsleyin.

Not: Buzdolabında en az 2-3 saat bekletip servis yaparsanız daha lezzetli olur.

Afiyet olsun…creme_ole.jpg

0 yorum:

 
Minima 4 coloum Blogger Template by Beloon-Online.
Simplicity Edited by Ipiet's Template