15.08.2009

çilekli parfe

Malzemeler :

  • 100 gr margarin
  • 300 gr krem peynir
  • Yarım su bardağı tozşeker
  • 2 Su bardağı krem şanti
  • 1 Su bardağı fındık
  • 200 gr kuru üzüm
  • Yarım rendelenmiş portakal kabuğu
  • Yarım rendelenmiş limon kabuğu
  • 250 gr çilek



Hazırlanışı: Margarin iyice yumuşayana kadar oda sıcaklığında bekletilir. Yumuşayan margarini krem peynir, tozşeker ve krem şanti ile karıştırılır. Ayıklayıp yıkanmış kuru üzüm, fındık ve rendelenmiş limon ve portakal kabuğunu eklenir. Çilekler ayıklanıp yıkanır. Büyüklüklerine göre ikiye veya dörde bölünür. Çilekler de karışıma eklenir. Orta büyüklükte bir kalıp hafifçe ıslatılır. Karışım kalıba boşaltılır. Bir gece buzlukta bekletilir. Donan tatlıyı kalıptan servis tabağına ters olarak çıkatılır. Buzdolabının alt kısmında 2 saat bekletilir. Çileklerle süslenip servis yapılır. Afiyet olsun.

0 yorum:

 
Minima 4 coloum Blogger Template by Beloon-Online.
Simplicity Edited by Ipiet's Template