
Malzemeler
- 4 adet yufka
- 1,5 su bardağı süt
- 1 çay bardağından biraz az sıvıyağ
- 1 yumurta
İç malzeme
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 500gr kıyma
- 1 avuç kuş üzümü
- 1 avuç dolmalık fıstık
- 4 adet kuru soğan
- 1 çay bardağı doğranmış maydanoz
- 1 tatlı kaşığı k.biber, pul biber
- Tuz
- Kuş üzümlerini yıkayıp, ılık suda bekletin. Yarım çay bardağı zeytinyağı, doğranmış soğanlar ve dolmalık fıstığı soğanlar ölene kadar kavurun.
- Kıymayı ekleyin, bıraktığı suyu çekene kadar kavurun. Çekince kalan malzemeyi ekleyip karıştırın.
- Bir yufkayı tezgâhın üstüne serin. Süt, yağ, yumurta karışımından üzerine fırçayla her tarafını ıslatacak şekilde sürün.
- Yufkayı yarım daire olacak şekilde katlayın. Geniş tarafına iç harcın dörtte birini uzunlamasına yayın. Sıkıştırarak sarın. Yağlanmış tepsiye s şekli vererek koyun. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın. Üzerine çırpılmış yumurta ve bir çay kaşığı yağ karışımı sürüp 200C fırında kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder