15.08.2009

sarımsaklı yuvalama

MALZEMELER:
  • 500 gram ince bulgur
  • yarım su bardağı un
  • yarım su bardağı irmik
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı kimyon ve tuz
  • 3 orta boy domates
  • 1 yemek kaşıgı biber salçası veya domates salçası
  • 6 diş sarımsak
  • 1 çay bardagı ayçiçekyağı
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • süslemek için maydanoz
  • yarım limon
  • Sevdiğiniz baharatlar
HAZIRLANIŞI : Ön hazırlık olarak tencereye 1,5 litre kadar su eklenip kaynatılır. Kaynayan suya tuz ve limon eklenir. Bulgur ve irmik sıcak su ile ıslatılıp 20 dakika kadar yumuşaması için dinlendirilir. Tuz, biber salçası , kimyonu ilave edelere iyice yoğurulur, bulgurun tamamen yumuşaması lazım. Yumurta ve un ilave edilerek tekrar yoğurulur. Yoğurulan karışımdan misket büyüklüğünde parcalar alarak avucumuzun ortasında yuvarlıyarak ortasına parmagımızla basıp şekil verilir. Karışımın hepsi bu şekilde hazırlanır, önceden su kaynatılan tencerede suyun içine eklenir ve haşlanır. Bulgur köfteler haşlanırken, sosu hazırlanır. Domatesleri kabukları soyulup küp şeklinde doğrayıp teflon tavada da pişirilir, sarmısakları ayıklayıp ezip ilave edilir, tuz eklenir, domatesler yumuşayana kadar karıştırarak pişirilir, nar ekşisi eklenir, sos ocaktan alınır. Haşlanan köfteler kontrol edilir, pişince süzülür üzerine soğul su gezdirilir süzerek servis kabına alınır, üzerine sos dökülür, maydanoz ile süslenir….Afiyet olsun.

0 yorum:

 
Minima 4 coloum Blogger Template by Beloon-Online.
Simplicity Edited by Ipiet's Template