14.08.2009

çatal

catal.jpg

Malzemeler:

  • 150 g yumuşamış margarin
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 1 yumurta
  • 4 yemek kaşığı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1/2 çay kaşığı mahlep
  • 3-4 su bardağı un

Üzeri İçin:

  • 1 yumurta sarısı
  • Susam ve çörek otu

Yapılışı:

1. Unu eleyip ortasını havuz gibi açın. Un ile mahlepi karıştırın.

2. Yumuşak margarin, sıvıyağ, süt, toz şeker, tuz ve yumurtayı ekleyin. Yemek kaşığı içinde kabartma tozuna, limon suyunu döküp köpürtün.

3. Bütün malzemeleri yoğurun ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Hamurdan 5 cm büyüklüğünde çubuklar yuvarlayıp, iki ucunu çatal şeklinde yapıştırın.

4. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin ve üzerlerine yumurta sırısı sürün. Susam ve çörek otu serpin.

5. Önceden ısıtılmış 190 dereceli fırında kızarıncaya kadar pişirin

0 yorum:

 
Minima 4 coloum Blogger Template by Beloon-Online.
Simplicity Edited by Ipiet's Template