15.08.2009

sebzeli kebap

Malzemeler:


  • 1 kutu garnitür


  • 1 çorba kaşığı margarin


  • 1 adet soğan


  • 150 gr. kuzu eti


  • 15 adet mantar


  • 1 çay kaşığı kimyon


  • Yarım çay kaşığı nane


  • Tuz, karabiber

Krep için:


  • 2 adet yumurta


  • 2 su bardağı süt


  • 1,5 su bardağı un


  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ


  • Tuz


  • Kaşar Peyniri (Üzerine Serpmek için)
Hazırlanışı:
Harcı için ; tavaya küçük doğranmış soğanı pembeleşmeye başladığında ince kıyılmış kuzu eti eklenir. Dilerseniz tavuk eti ile de yapılabilir. Et piştiğinde ince dilimler halinde kesilmiş mantarlar eklenir. Bıraktığı suyu çekene dek kavurulur. Ardından suyu süzülmüş 1 kutu garnitür eklenir. Kimyon ve nane ilave edilir. Tuzu ayarlanıp 1-2 dakika kısık ateşte pişirilir. Krep için 2 yumurtayı, 2 su bardağı sütü, 1,5 su bardağı unu bir kapta iyice çırpılır. 1 çorba kaşığı sıvıyağ ve tuz eklenir. Teflon tavaya çok az sıvıyağ sürüp hazırladığımız krep harcından 1 kepçe dolusu tavaya boşaltılır. Eşit bir şekilde dağılması ve yuvarlak olması için tava dairesel olarak çevirilir. Krebin iki yüzü pişirilir. Bütün krepleri pişirdikten sonra orta boy bir kaseye krep koyup içlerine hazırladığımız harçtan 1 çorba kaşığı kadar eklenir, bohça gibi kapatılır, fırın tepsisine yağlı kağıt ile kaplanır üzerine ters kapatılır. Üzerine kaşar peyniri serpip fırında 10 dakika pişirilir sıcak servis yapalır. Afiyet olsun.

0 yorum:

 
Minima 4 coloum Blogger Template by Beloon-Online.
Simplicity Edited by Ipiet's Template