15.08.2009

elmalı kek

Malzeme:
.
  • 2 yumurta
  • 2 Fincan şeker
  • 1 Fincan sıvıyağ
  • 2 Kaşık kakao
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 3 Fincan un
  • 1 Büyük boy elma
  • Ceviz
  • Kuru üzüm
  • 2 çay kaşığı Tarçın

.
Hazırlanışı : Yumurta sekerle iyice çıpılır, sırasıyla diger malzemeleri eklenir. En son un ekledikten sonra, elma soyulup küp küp doğranır ve kek hamuruna eklenir. Arzu edilen miktarda dövülmüş ceviz, kuru üzüm ve tarçın ekledikten sonra kucuk borcama dökülür ve 175 derecede pişirilir. İsteğe göre üzeri hindistan cevizi ile süslenebilir. (Kekin piştiğini anlamak için kekin ortasına kürdan batırılır, kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir.) Afiyet Olsun.

0 yorum:

 
Minima 4 coloum Blogger Template by Beloon-Online.
Simplicity Edited by Ipiet's Template