14.08.2009

çanakta enginar

zeytinyagli_enginar.jpg
Malzemeler:
(4 Kişilik)
  • 4 adet soyulmuş taze enginar
  • 2 adet ortaboy patates
  • 2 adet küçük boy havuç
  • 1 su bardağı taze bezelye
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ (yoksa sıvıyağ da olabilir)
  • Tuz
  • Yarım limon (enginarlara sürmek için)
Üzeri İçin:
  • Dereotu  ve un
Yapılışı:
1. Soğanı küp küp doğrayın; patates ve havuçları 1 cm karelik küpler halinde doğrayın. Enginarları yarım limonla ovun. (Kararmaması için 1-2 kere sürmeniz yeterli olur)
2. Zeytinyağda soğanı pembeleştirin içine enginarları, doğranmış patatesleri ve havuçları koyun. Tuzu ekleyin. Kısık ateşte 5-6 dakika kavurun.
3. Sebzelerin üzerine çıkacak kadar su koyun. Kısık ateşte pişmeye bırakın. Bıçağın ucuyla kontrol edin, sebzeler yumuşayınca pişmiş demektir.
4. Piştikten sonra enginarları servis tabağına alın, kaşık yardımıyla içlerine garnitürleri doldurun. Taze dereotuyla süsleyip servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun…Not:eğer enginar çanağına koyduğunuz garnitürlerin dağılmalarından şikayetçi iseniz üzerlerine bir tutam un serpiştirip biraz kaynatabilirsiniz.

0 yorum:

 
Minima 4 coloum Blogger Template by Beloon-Online.
Simplicity Edited by Ipiet's Template