15.08.2009

balık köftesi

Malzemeler :

  • 250 gram beyaz etli balık

  • 2 dilim ekmek

  • 1 adet yumurta

  • 1 adet soğan

  • Köfte baharı

  • Tuz

  • 1 su bardağı aycicek yağı

  • Yarım demet maydanoz

  • 1 adet marul Hazırlanışı : 250 aram balığı haşlayın. Sudan aldıktan sonra, ayıklayın. Derin bir kaba 2 dilim ekmeği ufalayın, 1 adet yumurta, 1 adet rendelenmiş soğanı da kaba alıp, malzemeleri yoğurun. Köfte baharı ve tuz ekleyin. Yoğurmaya devam edin. Hazırladığınız köfte hamurundan küçük parçalar koparıp, elinizle köfte sekli verin, 1 su bardağı aycicek yağıyla kızartın. Tüm köfteleri kızartınca, servis tabağına alıp servis yapın. Afiyet olsun.

0 yorum:

 
Minima 4 coloum Blogger Template by Beloon-Online.
Simplicity Edited by Ipiet's Template