1 tavuk göğsü(isteğe göre kalın veya ince kesilmiş)ÖNEMLİ:tavuk göğüslerini tuzlayıp bir gece zeytinyağında bekletirsek daha yumuşak oluyor(isterseniz içine kekikte atabilirsiniz.İnce kesilmiş göğüsleri çırpılmış yumurtaya batırıp galeta ununa bulayıp kızartmaya hazır hale getirelim. sos için:1küçük sütkreması 1tutam karabiber yarım kilo kabukları soyulmuş ince doğranmış kültür mantar(mantarları yıkamamak için kabuklarını soyuyoruz) Yapılışı:Öncelikle hazırladığımız mantarları tereyağında soteleyelim ve kremayı ve karabiberi ekleyelim.kızarttığımız şinitsellerin üzerine sosu gezdirelim.Harika oluyor.Ben genellikle pilavla ikram ediyorum tercih sizin.Başka sitelerde bu tarif yanlış veriliyor doğrusu budur.
24.08.2009
kremalı mantar soslu tavuk şinitsel
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder