İtalyan Pastası
Misafirlerinize gururlar sunabileceğiniz, pratik italyan pastası tarifi. Vişne, bitter çikolata ve portakal likörü ile lezzeti zenginleştirilmiş tatlıyı denemenizi öneriyoruz.
İtalyan Pastası
![]() |
Malzemeler,
2,5 su bardağı krema (koyulaşana kadar çırpılmış)
¼ su bardağı + 2 çorba kaşığı pudra şekeri
½ su bardağı fındık
250 gr vişne (çekirdekleri çıkarılmış)
125 gr bitter çikolata (rendelenmiş)
2 çorba kaşığı kakao
1 adet kakaolu hazır kek
1 su bardağı portakal likörü
Hazırlanışı,
- Kasede krema, ¼ su bardağı pudra şekeri karıştırın.
- İçine fındık, vişne ve rendelenmiş çikolatayı ekleyip tekrar karıştırın.
- Kaseyi buzdolabına koyup, soğumaya bırakın.
- Hazır keki ortadan ikiye bölün.
- Alt tabanı likörle ıslatın.
- Kremalı karışımı tabana bıçak yardımıyla sürün.
- Kekin diğer yarısını kremanın üstüne kapatın.
- Pastayı buzdolabında 2 saat bekletin.
- Çıkardıktan sonra üzerine kakao ve pudra şekeri serpin.
- Dilimleyerek servis yapın.
Afiyet Olsun
0 yorum:
Yorum Gönder