24.09.2009

havuçlu tavuk çorbası

Havuçlu Tavuk Çorbası
A vitamini deposu havucu, tavuk etiyle buluşturup hem lezzetli hem de besleyici çorba hazırlayabilirsiniz. Özellikle çocuk beslenmesi için ideal bir tarif.
Havuçlu Tavuk Çorbası

Malzemeler,
250 gram tavuk göğüs eti
3 adet orta boy havuç
6 bardak tavuk suyu
1 fincan un
2 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı limon suyu
Damak tadınıza göre tuz, karabiber
Hazırlanışı,
Havuçların kabuklarını soyup küp küp doğrayın.
Küçük bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin.
Havuçlar yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Çorba tenceresine unu alıp üzerine azar azar tavuk suyunu dökün.
Topaklanmaması için kaynayana kadar sürekli karıştırın.
Tavuk etini incecik doğrayıp tencereye ilave edin.
Haşlanmış havuçları süzdükten sonra çorba tenceresine ekleyin.
Kâsede yumurta sarısı, limon suyu ve tuzu iyice karıştırın.
Çorba bir taşım kaynadıktan sonra karışımı yavaş yavaş ilave edin.
Ocaktan indirip el blendırıyla çorbayı çekin.
Kâselere bölüp üzerine karabiber serperek servis yapın.
Afiyet olsun

0 yorum:

 
Minima 4 coloum Blogger Template by Beloon-Online.
Simplicity Edited by Ipiet's Template