9.09.2009

Paçanga Böreği

Paçanga Böreği

Akşam yemeğine sıcak bir başlangıç yapmak için kısa sürede hazırlayabileceğiniz, paçanga böreği şık görünümü ve eşsiz lezzeti ile hem damak hem de görsel ziyafete dönüşecek.
Paçanga Böreği
Paçanga Böreği
Malzemeler,4 adet yufka2 yumurta1 çay bardağı süt1 su bardağı sıvı yağİç Malzemeleri,250 gram pastırma2 adet domates1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri4 adet sivri biberHazırlanışı,1. Böreğin harcını hazırlamak için domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın.2. Sivri biberi ince ince kıyın.3. Pastırmaların çemenlerini ayırın.4. Kasede; domates, kaşar peynir, sivri biber ve pastırmayı iyice karıştırın.5. Süt ve yumurtayı ayrı bir kasede çırpın.6. Yufkaları üçgen şekilde 8 eşit parçaya bölün.7. Yufkaları sütlü karışımları ıslatıp, hazırladığınız harcı koyun.8. Sigara böreği gibi sarın. Açılmaması için uçlarını su ile ıslatıp yapıştırın.9. Kızgın yağda kızartıp sıcak olarak servis yapın.Afiyet Olsun

0 yorum:

 
Minima 4 coloum Blogger Template by Beloon-Online.
Simplicity Edited by Ipiet's Template