9.09.2009

Humus

Humus

Güney ülkelerinde yapılan geneksel yemeklerden humus, yemek önce iştah açıcı olarak, cips ya da patates kızartması gibi atıştırmalıkların yanında dip sos ve tabii ki arkadaş davetlerin de meze olarak yiyebilirsiniz. Nohut ve tahinin muhteşem birleşimi hum
Humus
Humus
Malzemeler,
600 gr haşlanmış nohut
2 adet sivribiber
100 ml tahin
Yarım çay bardağı limon suyu
100 ml sıvıyağ
4 çorba kaşığı ince kıyılmış dereotu
Kırmızı toz biber
TuzHazırlanışı,
Nohutu haşlayıp süzün.
Nohut ve sivri biberi mutfak robotunda çekin.
Nohutu derin bir kaseye alıp, limon suyu, yağ, tuz ve kırmızı biber ekleyip karıştırın.
Servis tabağının altına dere otunu serpin.
Üzerine humusu yayın.
Dilerseniz 2 kaşık sıvı yağda pul biber kızdırıp üzerine gezdirebilirsiniz.
Afiyet Olsun

0 yorum:

 
Minima 4 coloum Blogger Template by Beloon-Online.
Simplicity Edited by Ipiet's Template