9.09.2009

Barbunya Pilaki

Barbunya Pilaki

Lifli gıdalarla beslenmek sindirim sisteminizin düzenli çalışmasını destekler. Barbunya da bu sağlıklı gıdalardan biri. Hem damak tadınıza hem de sağlığına uygun barbunya pilaki tarifi.
Barbunya Pilaki
Barbunya Pilaki
Malzemeler,500 gr taze barbunya fasulyesi
½ su bardağı zeytinyağı
3 adet domates
1 adet havuç
1 adet patates
2 adet soğan
1 çorba kaşığı maydanoz
1 adet kesme şeker
TuzHazırlanışı,
Barbunya fasulyeleri karbonatlı bol suda 20 dakika haşlayın.
Soğan, patates ve havuçları küp küp doğrayın.
Derin bir tencerede yağı kızdırıp sırasıyla soğan, havuç ve patatesleri kavurun.
Domatesleri küp küp doğrayıp, tencereye ilave edin.
Haşlanmış barbunyaları iyice yıkayıp süzün ve tencereye alın.
Tuz ve şekeri ekleyin.
Tenceredeki malzemelerin üzerini geçecek kadar su ekleyip orta ateşte pişirin.
Barbunyalar iyice yumuşayınca ocaktan alın ve üstüne kıyılmış maydonozları ekleyin.
Soğuk olarak servis yapın.Afiyet Olsun.

0 yorum:

 
Minima 4 coloum Blogger Template by Beloon-Online.
Simplicity Edited by Ipiet's Template