Çikolata Soslu Kestane Şekeri
Kestane şekerini kendi mutfağınızda pratik ve ekonomik bütçeyle hazırlayabilirsiniz. Yumuşacık pişmiş kestane, vanilya aroması ve çikolata sosu nefis bir tatlının işaretleri.
Çikolata Soslu Kestane Şekeri
![]() |
Malzemeler,
500 gr kestane
180 gr (3/4 su bardağı) şeker
500 gr (2 ½ su bardağı) su
½ tatlı kaşığı vanilya
1 paket çikolata sosu
1 avuç fındık içi
Hazırlanışı,
- Kestaneleri bir bıçakla yarıp tencereye alın.
- Üstünü geçecek kadar su koyarak tencerede kestaneleri kaynatın.
- Bir delikli kepçe ile kestaneleri tencerenden alıp, sıcak veya ılıkken kabuklarını soyun.
- Orta boy bir tencerede şekeri ve suyu sürekli karıştırarak eritin.
- Vanilyayı şerbete ekleyip, ateşin altını açarak 5 dakika kaynatın.
- Soyulmuş kestaneleri şerbet tenceresine ekleyin.
- Kestaneler iyice yumuşayana kadar 45-60 dakika pişirin.
- Çikolata sosunu üzerindeki tarife göre hazırlayın.
- Şerbetin içinde yumuşamış kestaneleri servis tabağına alın.
- Her bir kestanenin üzerine fındık koyun.
- Üzerine çikolata sosunu dökün.
- Soğuk olarak servis yapın.
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder