9.09.2009

Sütlü Baklava

Sütlü Baklava

İftar sonrası gün boyunca düşen kan şekerinizi düzenleyecek, ağzınızı tatlandıracak sütlü baklava tarifi. Baklava yufkası açmanıza gerek kalmadan, hazır yufkayla yapılan hem pratik hem de lezzetli bir tatlı.
Sütlü Baklava
Sütlü Baklava
Malzemeler,
500 gram hazır baklava yufkası
4 çorba kaşığı ceviz
Yarım paket margarin
2 yemek kaşığı tereyağ
Şerbeti için,
3 su bardağı süt
3 su bardağı toz şeker
Hazırlanışı,
Şerbetini hazırlamak için tencerede süt ve şekeri karıştırarak kaynatın.
Ocaktan indirip soğuması için kenarda bekletin.
Yuvarlak bir fırın tepsisinin tabanını tereyağ ile yağlayın.
Tepsinin en alt katına bir kat yufka serin.
Üzerine ceviz serpin.
Tüm yufkalar bitene kadar aynı işlemi yapın.
En üst katına sadece yufka serin.
Margarini tavada eritin.
Baklavanın üzerinde gezdirin.
Küçük baklava dilimleri elde edecek şekilde kesin.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yufkalar kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkan sıcak baklavanın üzerine soğuk sütlü şerbeti dökün.
Baklava şerbetini çektikten sonra servis yapın.
Afiyet olsun

0 yorum:

 
Minima 4 coloum Blogger Template by Beloon-Online.
Simplicity Edited by Ipiet's Template