9.09.2009

Çerkez Tavuğu

Çerkez Tavuğu

Türk mutfağının en leziz ve en pratik yemeklerinden biridir, çerkez tavuğu. Hem soğuk hem de sıcak olarak servis yapabilirsiniz. Ceviz ve tavuk etinin muhteşem uyumuna şaşıracaksınız.
Çerkez Tavuğu
Çerkez Tavuğu
Malzemeler,
1 adet bütün tavuk
2 dilim bayat ekmeğin içi
3 diş sarımsak
1,5 su bardağı ceviz içi
1 su bardağı ılık tavuk suyu
Tuz, karabiber
Hazırlanışı,
Tavuğu temizleyip, yıkayın.
Orta büyüklükte bir tenceye yerleştirip 4 su bardağı su ile haşlamaya bırakın.
Mutfak robotunda; ceviz içi, bayat emek içi ve sarımsağı çekin.
Cevizli karışıma ılık tavuk suyu, tuz, karabiber ekleyip iyice karıştırın.
Haşlanmış bütün tavuğun etlerini ayırıp küçük küçük didikleyin.
Derin bir kaseye didiklenmiş tavuk etlerini ve cevizli karışımı alıp iyice harmanlayın.
Soğuk olarak servis yapın.
Not,
Eğer cevizli karışım çok yoğun kıvamlı olduysa bir miktar daha tavuk suyu ekleyebilirsiniz.
Afiyet Olsun

0 yorum:

 
Minima 4 coloum Blogger Template by Beloon-Online.
Simplicity Edited by Ipiet's Template