12.09.2009

iskendender kebap

İskender Kebap Tarifi
Türk Mutfağının en özel lezzetlerinden İskender Kebabı kendi evinizde yapmaya ne dersiniz? Dışarda yedikleriniz kadar lezzetli ve bir o kadar pratik iskender tarifi.
İskender Kebap Tarifi

Malzemeler,
1 paket hazır döner
1 su bardağı yoğurt,
5 adet domates
1,5 yemek kaşığı salça
1 adet kırmızı soğan
3 yemek kaşığı tereyağ
4-5 Adet pide
Hazırlanışı,
Pideleri küp küp doğrayın.
Tavaya 1,5 yemek kaşığı tereyağı alıp kızdırın.
Pideleri tavaya ilave edip rengi hafif değişene kadar soteleyin.
Düz bir servis tabağına pideleri alın.
Tavaya kalan tereyağını alıp eritin.
Hazır döneri tavada hafifçe soteleyin.
Üzerine rendelenmiş domates ve salçayı ilave edin.
Kaynamaya başladıktan sonra ocaktan indirin.
Soslu döneri pidelerin üzerine yayın.
Yoğurdu dönerin üzerine yayın.
Izgara sebzelerle servis yapın.
Afiyet olsun

1 yorum:

LeylaK dedi ki...

Oyy ben bayılırım İskendere,zaten bizzat ana vatanı Bursada yaşıyorum:)) Bu tarifi denemek lazım,bence de dışarda yapılanlardan daha lezzetli olabilir.Ellerine sağlık.

 
Minima 4 coloum Blogger Template by Beloon-Online.
Simplicity Edited by Ipiet's Template