9.09.2009

Parmesanlı Çıtır Poğaça

Parmesanlı Çıtır Poğaça

Yanında bir bardak çayla ağızda dağılacak parmesanlı çıtır poğaça tarifi. Beş çaylarınız ve kahvaltılarınız için hazırlayabilirsiniz.
Parmesanlı Çıtır Poğaça
Poğaça
Malzemeler,
1 Çay bardağı yoğurt
1 Paket margarin (oda sıcaklığında)
1 kase rendelenmiş parmesan peyniri
2 Adet yumurta (birinin sarısı üzeri için)
1 Paket kabartma tozu
1 Yemek kaşığı sirke
Aldığı kadar un
Hazırlanışı,
Parmesan peyniri hariç tüm malzemeyi derin bir kaba alın.
Orta sertlikte bir hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle açın.
Tam ortalarına rendelediğiniz parmesan peynirinden koyarak kapatın.
Yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün.
175 derecelik fırında 40-45 dakika üzerleri kızarıncaya dek pişirin
Hafif ılık olarak servis yapın.
Afiyet Olsun
Not: Dilerseniz susam, çörek otu yada haşhaş ile süsleyebilirsiniz

0 yorum:

 
Minima 4 coloum Blogger Template by Beloon-Online.
Simplicity Edited by Ipiet's Template