9.09.2009

Puf Böreği

Puf Böreği

Sabah kahvaltıları, beş çayı, akşam yemeği yani günün her saati için kolayca hazırlayabileceğiniz puf böreği tarifi. Yanında bir bardak soğuk ayran ya da çayla muhteşem bir lezzete dönüşecek.
Puf Böreği
Puf Böreği
Malzemeler,
2,5 su bardağı un
4 yemek kaşığı yoğurt
Yarım paket kabartma tozu
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
Harcı için,
1 kase beyaz peynir
2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
Hazırlanışı,
Harcını hazırlamak için beyaz peynir ve maydanozu karıştırın.
Yoğurma kabına unu eleyip ortasını havuz gibi açın.
İçine yumurta, yoğurt ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
Kulak memesi yumuşaklığında hamur eldene kadar yoğurun.
Hamuru eşit iki parçaya ayırıp oklavayla incecik açın.
Açtığınız hamurdan cam kaseyle yuvarlak parçalar çıkarın.
Her bir parçanın içine 1 yemek kaşığı harç koyup ağzını sıkıca kapatın.
Kızgın yağda nar gibi olana kadar kızartın.
Fazla yağını alması için pişen börekleri havlu kağıda çıkarın.
Sıcakken servis yapın.
Afiyet olsun

0 yorum:

 
Minima 4 coloum Blogger Template by Beloon-Online.
Simplicity Edited by Ipiet's Template