9.09.2009

İtalyan Pastası

İtalyan Pastası

Misafirlerinize gururlar sunabileceğiniz, pratik italyan pastası tarifi. Vişne, bitter çikolata ve portakal likörü ile lezzeti zenginleştirilmiş tatlıyı denemenizi öneriyoruz.
İtalyan Pastası
İtalyan Pastası
Malzemeler,
2,5 su bardağı krema (koyulaşana kadar çırpılmış)
¼  su bardağı + 2 çorba kaşığı pudra şekeri
½  su bardağı fındık
250 gr vişne (çekirdekleri çıkarılmış)
125 gr bitter çikolata (rendelenmiş)
2 çorba kaşığı kakao
1 adet kakaolu hazır kek
1 su bardağı portakal likörü
Hazırlanışı,
  • Kasede krema, ¼ su bardağı pudra şekeri karıştırın.
  • İçine fındık, vişne ve rendelenmiş çikolatayı ekleyip tekrar karıştırın.
  • Kaseyi buzdolabına koyup, soğumaya bırakın.
  • Hazır keki ortadan ikiye bölün.
  • Alt tabanı likörle ıslatın.
  • Kremalı karışımı tabana bıçak yardımıyla sürün.
  • Kekin diğer yarısını kremanın üstüne kapatın.
  • Pastayı buzdolabında 2 saat bekletin.
  • Çıkardıktan sonra üzerine kakao ve pudra şekeri serpin.
  • Dilimleyerek servis yapın.
Afiyet Olsun

0 yorum:

 
Minima 4 coloum Blogger Template by Beloon-Online.
Simplicity Edited by Ipiet's Template