Kayısı Tatlısı
15 dakika hazır, nefis ve hafif bir tatlı tarifi arıyorsanız kuru kayısı tatlısını deneyebilirsiniz. İçi kaymaklı, dışı antep fıstıklı kayısı tatlısını özel misafirleriniz için hazırlayabilirsiniz.
Kayısı Tatlısı
Malzemeler,
1 kilo kuru kayısı
2 su bardağı toz şeker
250 gram kaymak
1 litre su
Üzerini süslemek için antep fıstığı
Hazırlanışı,
Kayısıları yıkayıp yarım litre suyla 5 dakika haşlayıp süzün.
Haşlanmış kayısıları yarım litre su ve toz şekerle tencerde 10 dakika daha kaynatın.
Kayısıları süzüp soğuması için bekletin.
Soğuyan kayısıların içlerini açıp bir tatlı kaşığı kaymakla doldurun.
Düz bir tabağa dizip üzerini antep fıstığıyla süsleyin.
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder