2.09.2009
jöleli tavuk göğsü tatlısı
Malzemeleri
1 litre süt
Yarım paket margarin
3 türk kahvesi fincanı un
3 türk kahvesi fincanı toz şeker
1 paket meyve jölesi
1 kase temizlenmiş çilek
Yapılışı
Margarini tavaya alıp eritin.
Üzerine unu ekleyip rengi sarana kadar kavurun.
Sütü tencereye ilave edip mikserle yüksek devirde karıştırın.
Toz şekeri ilave edip koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
Tatlıyı dökeceğiniz tepsi ya da kupları suyla hafifçe ıslatın.
Pişen tavuk göğsünü ıslattığınız kaba boşaltıp soğumaya bırakın.
Meyve jölesini üzerindeki tarife göre hazırlayın.
Tavuk göğsünün üzerine aralıklı olarak çilekleri dizin.
Üzerine meyve jölesini dökün.
Buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın