7.10.2009

patlıcan köfte

patlıcan köftesi


İçi dışı lezzet dolu patlıcan köftesini hem ana yemek hem de ara sıcak olarak misafirleriniz sunabilirsiniz. Üstelik hazırlanışı çok pratik!

Patlıcan Köftesi




Malzemeler,

2 adet orta boy patlıcan

1 adet kuru soğan

3 dal taze soğan

Yarım demet maydanoz

Yarım demet dereotu

1 adet yumurta

2 dilim bayat ekmek içi

Yarım kâse rendelenmiş kaşar peyniri

4 yemek kaşığı galeta unu

Damak tadınıza göre tuz, karabiber, pul biber

Kızartmak için sıvıyağ

Hazırlanışı,

Patlıcanın kabuklarını soyup acısını almak için tuzlu suda 15 dakika bekletin.

Maydanoz, dereotu ve taze soğanı incecik doğrayın.

Yoğurma kabına yumurta, ekmek içi, kaşar peyniri, 2 yemek kaşığı galeta ununu alıp karıştırın.

Üzerine maydanoz, dereotu ve taze soğanı ekleyin.

Tuzlu suda beklemiş patlıcanın suyunu süzün.

Patlıcan ve soğanı rendeleyip yoğruma kabına ilave edin.

Tuz ve baharatlarını ekleyip iyice yoğurun.

Köfte harcından cevizden biraz büyük parçalar koparın.

Elinizle yuvarladıktan sonra üzerine bastırıp yassı şekil verin.

Düz bir tabağa galeta ununu yayın.

Her bir köfteyi galeta ununa batırın.

Kızgın ve bol yağda köfteleri kızartın.

Fazla yağını alması için pişen köfteleri havlu kağıt üzerine çıkarın.

Dilerseniz üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis yapabilirsiniz.

1 yorum:

incesticide dedi ki...

ağzım sulandı sizi alan yaşadı :)

 
Minima 4 coloum Blogger Template by Beloon-Online.
Simplicity Edited by Ipiet's Template