25.02.2010

vücut bakımı

El ve Ayak Bakımı için Pratik Öneriler

Her mevsim bakımlı el ve ayaklara sahip olmak ister misiniz? İpeksi dokunuşlar ve yumuşacık ayaklar için pratik önerilerimizi uygulayın, kendi evinizde güzellik merkezi yaratmanın keyfini çıkarın.
El ve Ayak Bakımı için Pratik Öneriler
Ayak
El ve ayak bakımı yapmak için en uygun zaman sıcak bir banyo sonrasıdır. Açılan gözenekler ve yumuşayan deri uyguladığınız bakım kremi kolayca emer ve etkili sonuçlar almanızı sağlar.
El ve ayak tırnaklarınızı nemliyken cam bir törpü yardımıyla şekil verin. Uzun parmaklarınız varsa yuvarlak uçlu; kısa parmaklarınız varsa küt uçlu tırnak şeklini tercih edebilirsiniz.
Tırnak etlerinizi kesmek yeniden çıktıklarında kötü bir görüntü oluşturmalarına neden olur. Bu nedenle tırnak etlerinizi kesmek yerine yumuşatıcı bir krem sürerek geri doğru itin. Manikür ya da pedikür setinizin içinde bulunan itici aparat sayesinde bu işlemi kolayca yapabilirsiniz.
Tırnaklarınızı güçlendirmek için besleyici bakım yağlarını masaj yaparak sürün. Oje sürmeden önce bakım özelliği olan ürünleri kullanmak tırnaklarınızın kırılmasını ve sararmasını önler.
El ve ayaklarınızı mutlaka nemlendirici kremle kremleyin. Özellikle temizlik ve banyo sonrası kuruyan cildinizle beraber ve ayaklarınıza krem sürün.
Sertleşen topuklarınızı yumuşatmak istiyorsanız gece yatmadan önce bolca vazelin sürün. Pamuklu bir çorap giyerek uyuyun. Sabah uyandığınızda topuklarınızın yumuşacık olduğunu göreceksiniz.
Topuklarınızda çatlaklar varsa ayak törpüsü ve nane özlü ayak peelinglerini haftada bir kez kullanabilirsiniz. Çok kuru topuklar için her gün mutlaka nemlendirici krem sürmeye özen gösterin.
Ayak mantarına karşı koruma için temizliğe ve ayaklarınızı iyice kurulamaya özen gösterin. Aynı ayakkabı her gün giymeyin. Böylece hem ayakkabının içindeki nemin kurumasını ve hem de ömrünün uzamasını sağlarsanız.
Ayağınızda nasırların oluşmasını engellemek için kaliteli ayakkabılar tercih edin. Var olan nasırları gidermek için iyileştirici özelliği olan ayak nasır bantlarını kullanabilirsiniz. Nasırları kazımak ya da kesmek enfeksiyona neden olur ve ayak sağlığınızı tehlikeye atarsınız.
İlerlemiş ayak nasırları için mutlaka doktorunuzla görüşün.

0 yorum:

 
Minima 4 coloum Blogger Template by Beloon-Online.
Simplicity Edited by Ipiet's Template