patlıcan köftesi
İçi dışı lezzet dolu patlıcan köftesini hem ana yemek hem de ara sıcak olarak misafirleriniz sunabilirsiniz. Üstelik hazırlanışı çok pratik!
Patlıcan Köftesi
Malzemeler,
2 adet orta boy patlıcan
1 adet kuru soğan
3 dal taze soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
1 adet yumurta
2 dilim bayat ekmek içi
Yarım kâse rendelenmiş kaşar peyniri
4 yemek kaşığı galeta unu
Damak tadınıza göre tuz, karabiber, pul biber
Kızartmak için sıvıyağ
Hazırlanışı,
Patlıcanın kabuklarını soyup acısını almak için tuzlu suda 15 dakika bekletin.
Maydanoz, dereotu ve taze soğanı incecik doğrayın.
Yoğurma kabına yumurta, ekmek içi, kaşar peyniri, 2 yemek kaşığı galeta ununu alıp karıştırın.
Üzerine maydanoz, dereotu ve taze soğanı ekleyin.
Tuzlu suda beklemiş patlıcanın suyunu süzün.
Patlıcan ve soğanı rendeleyip yoğruma kabına ilave edin.
Tuz ve baharatlarını ekleyip iyice yoğurun.
Köfte harcından cevizden biraz büyük parçalar koparın.
Elinizle yuvarladıktan sonra üzerine bastırıp yassı şekil verin.
Düz bir tabağa galeta ununu yayın.
Her bir köfteyi galeta ununa batırın.
Kızgın ve bol yağda köfteleri kızartın.
Fazla yağını alması için pişen köfteleri havlu kağıt üzerine çıkarın.
Dilerseniz üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis yapabilirsiniz.
7.10.2009
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
ağzım sulandı sizi alan yaşadı :)
Yorum Gönder