11.11.2009

patatesli kebap

Patates ve etin muhteşem uyumu, sofranıza sade bir şıklık getirirken, damağınızda eşsiz bir lezzet bırakacak.
malzemeler:
5 adet dana bonfile
8 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet orta boy kuru soğan
3 adet çarliston biber
2 adet orta boy domates
4 adet orta boy patates
1 çay kaşığı tuz,karabiber
Hazırlanışı:
1- Yarım santimden daha ince olacak şekilde dövülmüş olan bonfilelerin üzerine tuz ve karabiber serperek, üst üste yerleştirin. Derin dondurucuda 1 gece boyunca bekletin.
2- Donmuş etleri ertesi gün dolaptan çıkarın, eridikten sonra keskin bir bıçakla, parmak kalınlığında ince uzun doğrayın.
3- Zeytinyağını tavada kızdırıp bonfileleri ekleyin. 4-5 dakika kavurun.
4- Üzerine halkalar halinde doğranmış soğanları, aynı şekilde kesilmiş biberleri ilave edin. 7-8 dakika karıştırarak kavurun.
5- Domatesleri soyup, küp şeklinde doğrayın. Etlerin üzerine ilave edin ve 5 dakika çevirin.
6- Etler yumuşayınca ocaktan alıp, üzerine tuz, karabiber serpin.
7- Patatesleri haşlayıp soyun. Halka şeklinde doğrayarak servis tabağına dizin. Üzerine kavrulmuş karışımı ekleyin. Dilerseniz, üstüne sarımsaklı yoğurt gezdirerek de servise sunabilirsiniz.

1 yorum:

Maya Felix dedi ki...

Hi! Sorry, you come from Turky! Nice! :)

I'm brazilian, christian, teacher, and I love know other countries!

Thanks for visit my blog!

Maya

 
Minima 4 coloum Blogger Template by Beloon-Online.
Simplicity Edited by Ipiet's Template