1.10.2009

Terbiyeli Izgara Et

Terbiyeli Izgara Et
Kırmızı et severler için ızgaranın özel bir yeri vardır. Yumuşacık, iyi pişmiş ızgara yemek istiyorsanız terbiyeli ızgara et tarifimize göz atın.



Malzemeler,
500 gram dana eti
2 adet orta boy kuru soğan
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı zeytinyağı
Damak tadınıza göre tuz ve kekik
Hazırlanışı,
Soğanın kabuklarını soyup rendeleyin.
Derin bir kapta soğan rendesi, süt ve zeytinyağını karıştırın.
Dana etini orta incelikte şeritler halinde doğrayın.
Zeytinyağlı karışıma etleri ilave edin.
Buzdolabında 1 saat terbiyelenmesi için bekletin.
Dumansız ızgara ya da mangalda etlerin iki tarafını pişirin.
Pişmeden iki dakika önce tuz ve kekiğini ekleyin.
Afiyet olsun
Püf Noktası: Etlerinizi mangalda pişiriyorsanız; ızgaraya yapışmaması için kuru soğanı ortadan ikiye bölün. Mangalın ızgarasını soğanla ovun. Bu sayede etleriniz ızgaraya yapışmayacaktır.

1 yorum:

ARZUM dedi ki...

Emir efendinin bloguna izleyici olarak eklendiğinizi gordum.cok gururum oksandı::)bende antalyalı sayılırım, orada buyudum,okudum.
tarıflere hızlı bir goz attım su an için ve aksam yapmak icin bunu sectim::))Cok guzel var blogunuzda ,bana çok is cıkar burdan:::)))heyooo

 
Minima 4 coloum Blogger Template by Beloon-Online.
Simplicity Edited by Ipiet's Template