31.10.2009

et sote

(Türkler için 2 Avrupalılar için 4 kişilikJ)


malzemeler:
Yarım kilo kuşbaşı doğranmış kuzu et
1 orta boy soğan
1 Knorr et bulyon (kıvam arttırması için) tablet
1 kaşık salça
3veya 4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 sivribiber
Pul, karabiber
Yapılışı: Etleri ocağa koymadan önce dilerseniz yıkayın ama suyunun iyice çekilmesini bekleyin.Etleri ocağa koyup kısık ateşte kavrulana kadar pişmesni bekleyelim sonra, küp küp doğradığımız soğanları daha sonra biberleri ekleyelim, soğanlarda yumuşak kıvama geldikten sonra kaynamış suda et bulyonu eritelim ve içine salçayıda ekleyip kaynamış suda iyice eritin.Pişmiş et sotenin üzerine hazırladığımız sosu dökelim.Biraz daha ocakta kaynatıp üzerine Pul biber, kara biber ekleyin

0 yorum:

 
Minima 4 coloum Blogger Template by Beloon-Online.
Simplicity Edited by Ipiet's Template