(Türkler için 2 Avrupalılar için 4 kişilikJ)
malzemeler:
Yarım kilo kuşbaşı doğranmış kuzu et
1 orta boy soğan
1 Knorr et bulyon (kıvam arttırması için) tablet
1 kaşık salça
3veya 4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 sivribiber
Pul, karabiber
Yapılışı: Etleri ocağa koymadan önce dilerseniz yıkayın ama suyunun iyice çekilmesini bekleyin.Etleri ocağa koyup kısık ateşte kavrulana kadar pişmesni bekleyelim sonra, küp küp doğradığımız soğanları daha sonra biberleri ekleyelim, soğanlarda yumuşak kıvama geldikten sonra kaynamış suda et bulyonu eritelim ve içine salçayıda ekleyip kaynamış suda iyice eritin.Pişmiş et sotenin üzerine hazırladığımız sosu dökelim.Biraz daha ocakta kaynatıp üzerine Pul biber, kara biber ekleyin
31.10.2009
7.10.2009
patlıcan köfte
patlıcan köftesi
İçi dışı lezzet dolu patlıcan köftesini hem ana yemek hem de ara sıcak olarak misafirleriniz sunabilirsiniz. Üstelik hazırlanışı çok pratik!
Patlıcan Köftesi
Malzemeler,
2 adet orta boy patlıcan
1 adet kuru soğan
3 dal taze soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
1 adet yumurta
2 dilim bayat ekmek içi
Yarım kâse rendelenmiş kaşar peyniri
4 yemek kaşığı galeta unu
Damak tadınıza göre tuz, karabiber, pul biber
Kızartmak için sıvıyağ
Hazırlanışı,
Patlıcanın kabuklarını soyup acısını almak için tuzlu suda 15 dakika bekletin.
Maydanoz, dereotu ve taze soğanı incecik doğrayın.
Yoğurma kabına yumurta, ekmek içi, kaşar peyniri, 2 yemek kaşığı galeta ununu alıp karıştırın.
Üzerine maydanoz, dereotu ve taze soğanı ekleyin.
Tuzlu suda beklemiş patlıcanın suyunu süzün.
Patlıcan ve soğanı rendeleyip yoğruma kabına ilave edin.
Tuz ve baharatlarını ekleyip iyice yoğurun.
Köfte harcından cevizden biraz büyük parçalar koparın.
Elinizle yuvarladıktan sonra üzerine bastırıp yassı şekil verin.
Düz bir tabağa galeta ununu yayın.
Her bir köfteyi galeta ununa batırın.
Kızgın ve bol yağda köfteleri kızartın.
Fazla yağını alması için pişen köfteleri havlu kağıt üzerine çıkarın.
Dilerseniz üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis yapabilirsiniz.
İçi dışı lezzet dolu patlıcan köftesini hem ana yemek hem de ara sıcak olarak misafirleriniz sunabilirsiniz. Üstelik hazırlanışı çok pratik!
Patlıcan Köftesi
Malzemeler,
2 adet orta boy patlıcan
1 adet kuru soğan
3 dal taze soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
1 adet yumurta
2 dilim bayat ekmek içi
Yarım kâse rendelenmiş kaşar peyniri
4 yemek kaşığı galeta unu
Damak tadınıza göre tuz, karabiber, pul biber
Kızartmak için sıvıyağ
Hazırlanışı,
Patlıcanın kabuklarını soyup acısını almak için tuzlu suda 15 dakika bekletin.
Maydanoz, dereotu ve taze soğanı incecik doğrayın.
Yoğurma kabına yumurta, ekmek içi, kaşar peyniri, 2 yemek kaşığı galeta ununu alıp karıştırın.
Üzerine maydanoz, dereotu ve taze soğanı ekleyin.
Tuzlu suda beklemiş patlıcanın suyunu süzün.
Patlıcan ve soğanı rendeleyip yoğruma kabına ilave edin.
Tuz ve baharatlarını ekleyip iyice yoğurun.
Köfte harcından cevizden biraz büyük parçalar koparın.
Elinizle yuvarladıktan sonra üzerine bastırıp yassı şekil verin.
Düz bir tabağa galeta ununu yayın.
Her bir köfteyi galeta ununa batırın.
Kızgın ve bol yağda köfteleri kızartın.
Fazla yağını alması için pişen köfteleri havlu kağıt üzerine çıkarın.
Dilerseniz üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis yapabilirsiniz.
1.10.2009
Terbiyeli Izgara Et
Terbiyeli Izgara Et
Kırmızı et severler için ızgaranın özel bir yeri vardır. Yumuşacık, iyi pişmiş ızgara yemek istiyorsanız terbiyeli ızgara et tarifimize göz atın.
Malzemeler,
500 gram dana eti
2 adet orta boy kuru soğan
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı zeytinyağı
Damak tadınıza göre tuz ve kekik
Hazırlanışı,
Soğanın kabuklarını soyup rendeleyin.
Derin bir kapta soğan rendesi, süt ve zeytinyağını karıştırın.
Dana etini orta incelikte şeritler halinde doğrayın.
Zeytinyağlı karışıma etleri ilave edin.
Buzdolabında 1 saat terbiyelenmesi için bekletin.
Dumansız ızgara ya da mangalda etlerin iki tarafını pişirin.
Pişmeden iki dakika önce tuz ve kekiğini ekleyin.
Afiyet olsun
Püf Noktası: Etlerinizi mangalda pişiriyorsanız; ızgaraya yapışmaması için kuru soğanı ortadan ikiye bölün. Mangalın ızgarasını soğanla ovun. Bu sayede etleriniz ızgaraya yapışmayacaktır.
Kırmızı et severler için ızgaranın özel bir yeri vardır. Yumuşacık, iyi pişmiş ızgara yemek istiyorsanız terbiyeli ızgara et tarifimize göz atın.
Malzemeler,
500 gram dana eti
2 adet orta boy kuru soğan
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı zeytinyağı
Damak tadınıza göre tuz ve kekik
Hazırlanışı,
Soğanın kabuklarını soyup rendeleyin.
Derin bir kapta soğan rendesi, süt ve zeytinyağını karıştırın.
Dana etini orta incelikte şeritler halinde doğrayın.
Zeytinyağlı karışıma etleri ilave edin.
Buzdolabında 1 saat terbiyelenmesi için bekletin.
Dumansız ızgara ya da mangalda etlerin iki tarafını pişirin.
Pişmeden iki dakika önce tuz ve kekiğini ekleyin.
Afiyet olsun
Püf Noktası: Etlerinizi mangalda pişiriyorsanız; ızgaraya yapışmaması için kuru soğanı ortadan ikiye bölün. Mangalın ızgarasını soğanla ovun. Bu sayede etleriniz ızgaraya yapışmayacaktır.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)