9.09.2009

Ekşili Köfte

Ekşili Köfte

Türk mutfağına ait, lezzeti ve görünümüyle cezbeden ekşili köfte. Hazırlanış aşaması keyifli, özel bir ana yemek arıyorsanız ekşili köfte tam size göre!
Ekşili Köfte
Ekşili Köfte
Malzemeler,
500 gr koyun kıyması
½  su bardağı pirinç
1 yumurta
10 su bardağı et suyu
2 su bardağı kaynar su
Tuz
Karabiber
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 kahve kaşığı pul biber
Terbiyesi için,
2 çorba kaşığı un
2 yumurta sarısı
1 limon suyu
2 çorba kaşığı su
Hazırlanışı,
Pirinçleri bol su ile yıkayıp süzdükten sonra geniş bir kaba alın.
Üzerine su bardağı kaynar su ekleyip, 5 dakika demlendirin.
Et suyunu derin bir tencereye alıp kaynamaya bırakın.
Pirinç demlendikten sonra derin bir kaba alın.
İçine; yumurta, kıyma, tuz ve karabiberi ekleyip iyice yoğurun.
Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak köfteler hazırlayın.
Kaynamış et suyuna hazırladığınız köfteleri ekleyin ve kısık ateşte 30 dakika pişirin.
Terbiyesini hazırlamak için bir kaseye; un, yumurta, limon suyu ve su, yarım kepçe köfte tenceresinden
aldığınız et suyunu ekleyin.
Kasenin içindeki malzemeleri iyice çırpın.
Kaynamakta olan köftelere hazırladığınız terbiye sosunu yavaş yavaş ekleyerek karıştırın.
Kısık ateşte 5 dakika daha pişirdikten sonra servis tabağına köfte ve suyundan alın.
Tereyağını tavada kızdırın ve pul biberi ekleyip hemen ocağı kapatın.
Servis tabağına aldığınız köftelerin üzerine tereyağlı kırmızı biberi gezdirip, servis yapın.
Afiyet Olsun

0 yorum:

 
Minima 4 coloum Blogger Template by Beloon-Online.
Simplicity Edited by Ipiet's Template