9.09.2009

Ekşili Dolma

Ekşili Dolma

Türk Mutfağının en lezzetli yemeklerinden biridir ekşili dolma. Özel misafirleriniz ve davet günleriniz için hazırlayıp enfes bir ziyafet çekebilirsiniz.
Ekşili Dolma
Ekşili Dolma
Malzemeler,
Yarım kilo az yağlı kıyma
1,5 su bardağı pirinç
1 tane rendelenmiş domates
1 tane doğranmış kuru soğan
1 tane limon
1 bağ asma yaprağı
2 su bardağı su
Yarım su bardağı sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı,
Asma yapraklarını bol suda hafif yumuşayana kadar haşlayın.
Suyunu süzüp soğuması için kenarda bekletin.
İç harcınız hazırlamak için domates, kıyma, pirinç, tuz, karabiber, soğanı karıştırın.
Asma yapraklarına iç harç koyup sarın.
Tencerenin dibini asma yapraklarıyla kaplayın.
Sıra sıra dolmaları dizin.
Limonu dilimleyip dolmaların üzerine dizin.
Kasede sıvıyağ ve suyu karıştırıp dolmaların üzerinde gezdirin.
Orta dereceli ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Afiyet olsun

0 yorum:

 
Minima 4 coloum Blogger Template by Beloon-Online.
Simplicity Edited by Ipiet's Template