9.09.2009

Domates Soslu Rosto

Domates Soslu Rosto

Özel davetlerinizde ana yemek olarak lezzetli bir et yemeği yapmak istiyorsanız, Domates Soslu Rosto tam size. Yemek pişerken salata ve mezeleri hazırlamaya vaktiniz de olacak.
Domates Soslu Rosto
Domates Soslu Rosto
Malzemeler,
750 gram dana nuar
30 gram margarin
4 adet orta boy domates
3 adet taze soğan
4 diş sarımsak
8 yaprak taze fesleğen
8 yaprak taze nane
4 yemek kaşığı zeytin yağ
1 yemek kaşığı sirke
Tuz, karabiber
Hazırlanışı,
Margarini tencereye alıp kızdırın.
Dana etini bütün halde tavaya ekleyip orta ısılı ateşte 10 dakika pişirin.
Kapaklı bir fırın kabına dana etini yağıyla birlikte ekleyin.
Kapağını kapatıp, 175 derece fırında 1,5 saat pişirin.
Sosunu hazırlamak için öncelikle domateslerin kabuklarını soyup rendeleyin.
Tavaya; zeytinyağı, ince kıyılmış soğan, fesleğen, nane ve rendelenmiş domatesleri ekleyin.
Biraz kaynadıktan sonra sirke, tuz ve kara biber tavaya ilave edip, orta ateşte 10 dakika pişirin.
Dana eti piştiğinde fırın çıkarın, ılık haldeyken dilimleyin.
Üzerine hazırladığınız domatesli sosu gezdirerek servis yapın.
Afiyet Olsun

0 yorum:

 
Minima 4 coloum Blogger Template by Beloon-Online.
Simplicity Edited by Ipiet's Template