30.09.2009

Enginar Salatası

2 yorum
Enginar Salatası
Sağlıklı, lezzetli, doyurucu ve göze de hitap eden bir salata tarifi! Özellikle diyet yapanların çok seveceği bu salatanın kalorisi 175!
Enginar Salatası



Malzemeler:
100 gr yeşillik
3 enginar
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı elma sirkesi
2 yemek kaşığı enginar suyu
2 yemek kaşığı portakal suyu
Hazırlanışı:
1-100 gr yeşilliği yıkadıktan sonra orta boyda kesip, bir tabağa alın.
2- Enginarları haşlayın ve üçgen şeklinde kestikten sonra yeşilliklerin üzerine serpiştirin.
3- Derin bir kapta zeytinyağı, sirkeyi, enginar suyunu ve portakal suyunu bir miktar tuz ve kırmızıbiberle karıştırıp, salatanın üstüne dökün.
Afiyet olsun!

26.09.2009

etimek tatlısı

0 yorum
Etimek Tatlısı
Hafif, pratik ve lezzetli bir tatlı arıyorsanız, etimek tatlısı tam size göre. Bir paket etimek ve kendi ellerinizle hazırladığınız muhallebi ortaya leziz bir tatlı çıkarıyor. Görünümü ve lezzeti onaylanmış bu tatlıyı denemenizi öneriyoruz.
Etimek Tatlısı



Malzemeler,
1 paket tuzsuz etimek
1,5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı sıcak su
850 gr süt
3 yemek kaşığı pirinç unu
3 yemek kaşığı buğday nişastası
2 kahve fincanı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
1 bardak süt
1 çay bardağı hindistancevizi
Yapılışı,
Etimekleri cam tepsiye dizin.
Şekeri teflon tavaya alıp karamelleşene kadar karıştırarak pişirin.
Üzerine sıcak suyu ekleyip, kaynatın.
Hazırladığınız şurubu sıcak olarak etimeklerin üzerine dökün.
Muhallebisini hazırlamak için tencereye süt, pirinç unu ve nişastayı ekleyin.
Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
Ocaktan almadan önce vanilyayı ekleyip karıştırın.
Etimeklerin üzerine sıcak olarak dökün.
Kremşantiyi bir bardak sütle hazırlayın ve buzdolabına kaldırın.
Etimeklerin üzerine döktüğünüz muhallebi soğuyunca krem şantiyi üzerine yayın.
Hindistan cevizi serpin.
Buzdolabında iki saat beklettikten sonra servis yapın.
Afiyet Olsun

24.09.2009

havuçlu tavuk çorbası

0 yorum
Havuçlu Tavuk Çorbası
A vitamini deposu havucu, tavuk etiyle buluşturup hem lezzetli hem de besleyici çorba hazırlayabilirsiniz. Özellikle çocuk beslenmesi için ideal bir tarif.
Havuçlu Tavuk Çorbası

Malzemeler,
250 gram tavuk göğüs eti
3 adet orta boy havuç
6 bardak tavuk suyu
1 fincan un
2 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı limon suyu
Damak tadınıza göre tuz, karabiber
Hazırlanışı,
Havuçların kabuklarını soyup küp küp doğrayın.
Küçük bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin.
Havuçlar yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Çorba tenceresine unu alıp üzerine azar azar tavuk suyunu dökün.
Topaklanmaması için kaynayana kadar sürekli karıştırın.
Tavuk etini incecik doğrayıp tencereye ilave edin.
Haşlanmış havuçları süzdükten sonra çorba tenceresine ekleyin.
Kâsede yumurta sarısı, limon suyu ve tuzu iyice karıştırın.
Çorba bir taşım kaynadıktan sonra karışımı yavaş yavaş ilave edin.
Ocaktan indirip el blendırıyla çorbayı çekin.
Kâselere bölüp üzerine karabiber serperek servis yapın.
Afiyet olsun

18.09.2009

1 yorum
Cordon Blue
Dünya mutfaklarından lezzetler denemek istiyorsanız cordon blue tam size göre. Tavuk eti arasına sarılmış kaşar peyniri ve salam dilimleri.
Cordon Blue
Malzemeler,
2 parça ince dövülmüş tavuk göğsü
2 dilim kaşar peyniri
4 dilim salam
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı biber
Tuz
Galeta unu
Hazırlanışı,
Kekik, karabiber, kırmızı biber ve tuzu düz bir tabakta karıştırın.
Tavuk etlerini baharatlı karışımda 10 dakika bekletin.
Kaşar peynir ve salamı tavuk etinin ortasına koyun.
Tavuk etini rulo şeklinde sarıp galeta ununa batırın.
Kızgın ve bol yağda iki tarafını da kızartın.

14.09.2009

brovni

1 yorum
Brovni
1 dilimi sadece 249 kalori olan kakaolu, fındıklı nefis brovni tarifi. Yetişkin bir kadının günlük kalori ihtiyacı 2200-2600 kaloridir. Bu durumda, arada sırada masum tatlı brovni yiyerek formunuzu koruyabilirsiniz.
Brovni
Brovni
Malzemeler,
140 gram tere yağ
4 adet yumurta
350 gram toz şeker
75 gram kakao
100 gram dövülmüş fındık içi
Vanilyalı dondurma ya da çikolata sosu
Hazırlanışı,
Tereyağını eritip, ılınmasını için bekletin.
Derin bir kapta yumurta ve şekeri iyice çırpın.
Ilınmış tereyağını ilave edip, çırpmaya devam edin.
Un ve kakaoyu karışıma ekleyip, karıştırın.
Fındık içlerini kek hamuruna ekleyip, son kez karıştırın.
Orta derinlikte fırın tepsinin tabanını folyo ile kaplayıp, yağlayın.
Brovni hamurunu tepsiye boşaltın.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30-35 dakika pişirin.
Pişip, fırından çıkardıktan sonra 2 dakika bekletin.
Sürenin sonunda folyoyla beraber tepsiden çıkarın.
Kare kare dilimeyin.
Üzerine çikolata sosu ya da vanilyalı dondurma ekleyerek servis yapın.
Afiyet Olsun

12.09.2009

kolay pizza

0 yorum
Kolay Peynirli Pizza
Bayat ekmekleri değerlendirebileceğiniz hem pratik hem de lezzetli peynirli pizza tarifi. Dakikalar içinde hazırlayıp sofranıza getirebilirsiniz.
Kolay Peynirli Pizza

Malzemeler,
1 adet bayat ekmek
3 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Yarım kâse rendelenmiş beyaz peynir
1 çay kaşığı kekik
2 adet domates
1 yemek kaşığı dilimlenmiş siyah zeytin
Yarım kâse rendelenmiş kaşar peyniri
Hazırlanışı,
Bayat ekmeği dilimleyip mutfak robotundan geçirin.
Derin bir kapta ekmek, yoğurt, kekik ve beyaz peyniri karıştırın.
Orta derinlikte fırın tepsisini yağlayın.
Ekmekli karışımı fırın tepsisine döküp, üzerini düzleştirin.
Önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin.
Domateslerin kabuklarını soyup dilimleyin.
Fırından çıkardığınız pizza hamurunun üzerine kaşar peynirini yayın.
Üzerine domates dilimleri ve siyah zeytini yerleştirin.
Tekrar fırına verip kaşar peynir eriyene kadar pişirin.
Sıcakken dilimleyip servis yapın.
Afiyet olsun

iskendender kebap

1 yorum
İskender Kebap Tarifi
Türk Mutfağının en özel lezzetlerinden İskender Kebabı kendi evinizde yapmaya ne dersiniz? Dışarda yedikleriniz kadar lezzetli ve bir o kadar pratik iskender tarifi.
İskender Kebap Tarifi

Malzemeler,
1 paket hazır döner
1 su bardağı yoğurt,
5 adet domates
1,5 yemek kaşığı salça
1 adet kırmızı soğan
3 yemek kaşığı tereyağ
4-5 Adet pide
Hazırlanışı,
Pideleri küp küp doğrayın.
Tavaya 1,5 yemek kaşığı tereyağı alıp kızdırın.
Pideleri tavaya ilave edip rengi hafif değişene kadar soteleyin.
Düz bir servis tabağına pideleri alın.
Tavaya kalan tereyağını alıp eritin.
Hazır döneri tavada hafifçe soteleyin.
Üzerine rendelenmiş domates ve salçayı ilave edin.
Kaynamaya başladıktan sonra ocaktan indirin.
Soslu döneri pidelerin üzerine yayın.
Yoğurdu dönerin üzerine yayın.
Izgara sebzelerle servis yapın.
Afiyet olsun

9.09.2009

Creme Brulee

0 yorum

Creme Brulee

Dünya mutfağının en güzel tatlılarından biri olan Creme Brulee tarifi. Sadece 3 malzeme gereken, hafif ve leziz bu tatlıyı denemelisiniz. Akşam yemeklerinden sonra canınız tatlı istediğinizde hafif Creme Brulee tatlısı ihtiyacınızı karşılayacaktır.
Creme Brulee
Creme Brulee
Malzemeler,
4 su bardağı süt
6 yumurta
1.5 su bardağı esmer şeker
Hazırlanışı,
Çırpma kasesine süt ve şekeri ilave edip mikserle çırpın.
6 adet yumurtayı sütlü karışıma ekleyip, çırpmaya devam edin.
Orta derinlikte bir fırın tepsisine ya da ısıya dayanaklı küçük kaselere dökün.
150 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Soğuk olarak servis yapın.
Afiyet olsun

Siyah Üzümlü Kek

2 yorum

Siyah Üzümlü Kek

Çalışan kadınların işten geldiğinde kısa sürede hazırlayabileceği kadar pratik ve bir o kadar lezzetli kuru üzümlü kek tarifi. Dakikalar içinde kek hamurunu hazırlayıp fırına verin, kek pişirken siz de koltuğa uzanıp yorgunluğunuzu gidermeye çalışın.
Siyah Üzümlü Kek
Siyah Üzümlü Kek
Malzemeler,
1 Su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1/2 çay bardağı süt
5 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1,5 paket kabartma tozu
2 paket vanilin
1 su bardağı kuru siyah üzüm
1-1,5 su bardağı un
Hazırlanışı,
Derin bir kaba  5 yumurtayı ve  şekeri alıp köpürene dek iyice çırpın.
Yoğurt,süt, vanilin ve sıvı yağı ekleyip çırpma işlemine devam edin.
Unu kabartma tozu ile birlikte eleyip karışıma ilave edin.
Akışken bir kek hamuru elde edene kadar un miktarını çoğaltın yada azaltın.
Son olarak 1 su bardağı siyah üzümü ilave edip 1-2 kez karıştırıp folyo kaplara dökün.
180 derece önceden ıstılılmış fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
Pişen kekleri fırından çıkarıp dilimleyip servis yapın.
Afiyet Olsun.

Damla Çikolatalı Muffin

0 yorum

Damla Çikolatalı Muffin

Yanında bir fincan kahve ile yemeye doyamacağınız damla çikotalı muffin tarifi. Hazırlanışı pratik, görünüşü iştah açıcı muffinleri pazar kahvaltılarınız ya da davet günleriniz için yapabilirsiniz. Tercih size kalmış.
Damla Çikolatalı Muffin
Damla Çikolatalı Muffin
Malzemeler,
2 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1/2 çay bardağı süt
1/2 su bardağı sıvıyağ
1,5 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
1 çay bardağı damla çikolata
2-3 bardak un
Hazırlanışı,
Şeker ve yumurtayı köpürünceye kadar çırpın.
Yağ, süt, yoğurt, vanilyayı koyup karıştırın.
Un ve kabartma tozunu üstüne eleyip tekrar karıştırın.
En son damla çikolataları ekleyip bir kez karıştırın ve muffin kalıplarına dökün.
175 derece önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.
Pişen ve soğuyan muffinleri kalıplardan çıkarıp servis tabağına alın.
Afiyet Olsun

Paluze

0 yorum

Paluze

Çeşitli meyve suları ile tatlandırılan nişasta, lezzetli ve hafif bir tatlıya dönüşüyor: Carte d’Or ile tadına varacağınız güzel anları renklendiren Paluze tarifi. Daha fazlası için www.cartedor.com.tr
Paluze
Paluze
Malzemeler:
1,5 kg olgun şeftali,
500 g vişne,
400 g toz şeker,
200 g nişasta,
4 bardak su,
Carte d’Or Çilekli ve Kaymaklı Dondurma.
Hazırlanışı:
Şeftalileri rendeleyip suyunu temiz bir tülbentten sıkarak bir tencereye alın. Vişneleri de ezip tülbentten sıkarak suyunu başka bir tencereye alın. Şeftali suyuna 200 g şeker koyup orta hararette kaynatın.
İki bardak suda ezdiğiniz 100 g nişastayı kaynamakta olan şeftali suyuna hızla çırparak yedirin. Devamlı karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Kâselere yarısı boş kalacak şekilde paylaştırın. Donmasını bekleyin.
Aynı işlemi vişne suyuyla uygulayıp kâselerin diğer yarılarını da bu karışımla doldurun. Donduktan sonra bir süre buzdolabında soğutup üstlerine birer top Carte d’Or Çilekli ve Kaymaklı dondurma koyarak servis edin. İsteğe göre vişneli sos ile de süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.

İtalyan Pastası

0 yorum

İtalyan Pastası

Misafirlerinize gururlar sunabileceğiniz, pratik italyan pastası tarifi. Vişne, bitter çikolata ve portakal likörü ile lezzeti zenginleştirilmiş tatlıyı denemenizi öneriyoruz.
İtalyan Pastası
İtalyan Pastası
Malzemeler,
2,5 su bardağı krema (koyulaşana kadar çırpılmış)
¼  su bardağı + 2 çorba kaşığı pudra şekeri
½  su bardağı fındık
250 gr vişne (çekirdekleri çıkarılmış)
125 gr bitter çikolata (rendelenmiş)
2 çorba kaşığı kakao
1 adet kakaolu hazır kek
1 su bardağı portakal likörü
Hazırlanışı,
  • Kasede krema, ¼ su bardağı pudra şekeri karıştırın.
  • İçine fındık, vişne ve rendelenmiş çikolatayı ekleyip tekrar karıştırın.
  • Kaseyi buzdolabına koyup, soğumaya bırakın.
  • Hazır keki ortadan ikiye bölün.
  • Alt tabanı likörle ıslatın.
  • Kremalı karışımı tabana bıçak yardımıyla sürün.
  • Kekin diğer yarısını kremanın üstüne kapatın.
  • Pastayı buzdolabında 2 saat bekletin.
  • Çıkardıktan sonra üzerine kakao ve pudra şekeri serpin.
  • Dilimleyerek servis yapın.
Afiyet Olsun

Çikolata Soslu Kestane Şekeri

0 yorum

Çikolata Soslu Kestane Şekeri

Kestane şekerini kendi mutfağınızda pratik ve ekonomik bütçeyle hazırlayabilirsiniz. Yumuşacık pişmiş kestane, vanilya aroması ve çikolata sosu nefis bir tatlının işaretleri.
Çikolata Soslu Kestane Şekeri
Çikolata Soslu Kestane Şekeri
Malzemeler,
500 gr kestane
180 gr (3/4 su bardağı) şeker
500 gr (2 ½  su bardağı) su
½ tatlı kaşığı vanilya
1 paket çikolata sosu
1 avuç fındık içi
Hazırlanışı,
  • Kestaneleri bir bıçakla yarıp tencereye alın.
  • Üstünü geçecek kadar su koyarak tencerede kestaneleri kaynatın.
  • Bir delikli kepçe ile kestaneleri tencerenden alıp, sıcak veya ılıkken kabuklarını soyun.
  • Orta boy bir tencerede şekeri ve suyu sürekli karıştırarak eritin.
  • Vanilyayı şerbete ekleyip, ateşin altını açarak 5 dakika kaynatın.
  • Soyulmuş kestaneleri şerbet tenceresine ekleyin.
  • Kestaneler iyice yumuşayana kadar 45-60 dakika pişirin.
  • Çikolata sosunu üzerindeki tarife göre hazırlayın.
  • Şerbetin içinde yumuşamış kestaneleri servis tabağına alın.
  • Her bir kestanenin üzerine fındık koyun.
  • Üzerine çikolata sosunu dökün.
  • Soğuk olarak servis yapın.
Afiyet olsun

Kabak Tatlısı

0 yorum

Kabak Tatlısı

Yumuşacık pişmiş bal kabağı, yoğun kıvamlı şerbeti ve üzerinde ceviz içi. Size de nefis bir tatlının işaretlerini vermiyor mu? Türk mutfağının en güzel tatlılarından biri olan kabak tatlısı tarifi.
Kabak Tatlısı
Kabak Tatlısı
Malzemeler,
3 kg balkabağı (çekirdekleri çıkarılmış)
500 gr tozşeker
½ limon suyu
200 gr ceviz içi
½ çay bardağı suHazırlanışı,1. Balkabaklarını karpuz dilimleri gibi dilimleyin.
2. Dış yeşil kabuğunu soyun.
3. Kabak dilimlerini 4’er cm genişliğinde kesin.
4. Dilimleri büyük bir tencereye yerleştirin.
5. Üstüne toz şekeri serpip, tencerenin kenarından suyu ekleyin.
6. Kapağını kapatarak orta ateşte 30 dakika pişirin.
7. Limon suyunu ekleyerek 10 dakika kadar daha pişirin.
8. Bir çatal yardımıyla pişip pişmediklerini kontrol edin.
9. Piştiğinde ateşi söndürüp, demlenmesi için kapağı kapalı olarak yarım saat bekletin.
10. Kabakları servis tabağına alın.
11. Tencerenin dibinde kalan şerbeti üstünde gezdirerek soğumaya bırakın.
12. Ceviz içlerini ezerek, kabakların üstüne serpip servis yapın.Afiyet olsun

Yoğurtlu Patates Salatası

0 yorum

Yoğurtlu Patates Salatası

Patates; içeriğinde C vitamini olan faydalı sebzelerden biri. Yoğurt ise kadınların ortak sorunu olabilecek kemik erimesine karşı en önemli koruyuculardan biri. Hem sağlığınıza hem de damak tadınıza uygun, yoğurtlu patates salatasını çok seveceksiniz.
Yoğurtlu Patates Salatası
Yoğurtlu Patates Salatası
Malzemeler,3 adet orta boy patates1 kase yoğurt2 adet salatalık1 diş sarımsakÇeyrek demet dere otu4 adet kornişon turşuTuzHazırlanışı,
1. Patatesleri haşlayın.2. Salatalığın kabuğunu soyup rendeleyin.3. Dere otunu ince ince kıyın.4. Kornişon turşuları küçük küçük doğrayın.5. Derin bir kasede; salatalık, turşu, yoğurt, dere otu ve tuzu karışın.6. Soğumuş haşlanmış patatesleri rendeleyin.7. Kaseye patatesleri de ekleyip son defa karıştırın.8. Servis tabağına alın.Notlar,Patateslerin daha kısa sürede haşlanmasını istiyorsanız, kabuklarını soyun.Yoğurdun kesilmemesi için patateslerin soğumuş olduğuna dikkat etmelisiniz.Afiyet Olsun.

Kremalı Ispanak Çorbası

0 yorum

Kremalı Ispanak Çorbası

Üzeri toz kırmızı biberle süslenmiş, besleyici, lezzetli ve sunumu şık bir çorba. 30 dakika içinde hazırlayabileceğiniz, içinizi ısıtacak kremalı ıspanak çorbası tarifi.
Kremalı Ispanak Çorbası
Kremalı Ispanak Çorbası
Malzemeler,250 gram ıspanak15 gram tereyağ2 çorba kaşığı un2 su bardağı süt1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri200 ml süt kreması1 su bardağı suÜzeri için,1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber2 çorba kaşığı sıvıyağHazırlanışı,1. Ispanağını iyice yıkayıp, süzdükten sonra ince ince doğrayın.2. Teflon tavada yağ eklemeden, ıspanaklar suyunu çekinceye kadar kavurun.3. Çorba tenceresine tereyağ ekleyip, kızdırın.4. Üzerine unu ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun.5. Tencereye yavaş yavaş sütü ilave edip, iyice karıştırın.6. 1 su bardağı suyu tencereye ekleyip kaynamaya bırakın.7. Çorba kaynadıktan sonra önceden kavurduğunuz ıspanakları, kremayı ve kaşar peyniri ekleyip 5 dakika daha kaynatın.8. Çorbayı kaselere alın, üzerine sıvıyağda kızdırılmış toz kırmızı biber ekleyip sıcak olarak servis yapın.Afiyet Olsun

Napoliten Soslu Spagetti

0 yorum

Napoliten Soslu Spagetti

Akşam yemeğiniz için lezzetli bir pratik bir seçim, Napoliten Soslu Spagetti
Napoliten Soslu Spagetti
Napoliten Soslu Spagetti
Malzemeler,
Yarım kilo domates
4 diş sarımsak
2 adet çarliston biber
Yarım demet maydanoz
5 kaşık sıvı yağ
1 paket spagetti makarnaHazırlanışı,
  • Makarnayı üzerindeki tarife göre pişirin.
  • Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
  • Çarliston biber, maydanoz ve sarımsağı ince ince kıyın.
  • Derin bir tavaya sıvıyağı alıp kızdırdıktan sonra domatesleri ekleyin.
  • Domatesleri 1 dakika kavurduktan sonra sırasıyla sarımsak ve biberleri ekleyip 5 dakika daha kavurun.
  • Sosun içerisinde tuz ve kara biber ilave edip bir taşım kaynatın.
  • Kısık ateşte sos, koyu bir kıvam alana kadar pişirmeye devam edin.
  • Makarnayı servis tabağına alıp, üzerine hazırladığınız sosu dökün.
  • İnce kıyılmış maydanoz ile süsleyip servis yapın.
Afiyet Olsun.

Paçanga Böreği

0 yorum

Paçanga Böreği

Akşam yemeğine sıcak bir başlangıç yapmak için kısa sürede hazırlayabileceğiniz, paçanga böreği şık görünümü ve eşsiz lezzeti ile hem damak hem de görsel ziyafete dönüşecek.
Paçanga Böreği
Paçanga Böreği
Malzemeler,4 adet yufka2 yumurta1 çay bardağı süt1 su bardağı sıvı yağİç Malzemeleri,250 gram pastırma2 adet domates1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri4 adet sivri biberHazırlanışı,1. Böreğin harcını hazırlamak için domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın.2. Sivri biberi ince ince kıyın.3. Pastırmaların çemenlerini ayırın.4. Kasede; domates, kaşar peynir, sivri biber ve pastırmayı iyice karıştırın.5. Süt ve yumurtayı ayrı bir kasede çırpın.6. Yufkaları üçgen şekilde 8 eşit parçaya bölün.7. Yufkaları sütlü karışımları ıslatıp, hazırladığınız harcı koyun.8. Sigara böreği gibi sarın. Açılmaması için uçlarını su ile ıslatıp yapıştırın.9. Kızgın yağda kızartıp sıcak olarak servis yapın.Afiyet Olsun

Humus

0 yorum

Humus

Güney ülkelerinde yapılan geneksel yemeklerden humus, yemek önce iştah açıcı olarak, cips ya da patates kızartması gibi atıştırmalıkların yanında dip sos ve tabii ki arkadaş davetlerin de meze olarak yiyebilirsiniz. Nohut ve tahinin muhteşem birleşimi hum
Humus
Humus
Malzemeler,
600 gr haşlanmış nohut
2 adet sivribiber
100 ml tahin
Yarım çay bardağı limon suyu
100 ml sıvıyağ
4 çorba kaşığı ince kıyılmış dereotu
Kırmızı toz biber
TuzHazırlanışı,
Nohutu haşlayıp süzün.
Nohut ve sivri biberi mutfak robotunda çekin.
Nohutu derin bir kaseye alıp, limon suyu, yağ, tuz ve kırmızı biber ekleyip karıştırın.
Servis tabağının altına dere otunu serpin.
Üzerine humusu yayın.
Dilerseniz 2 kaşık sıvı yağda pul biber kızdırıp üzerine gezdirebilirsiniz.
Afiyet Olsun

Barbunya Pilaki

0 yorum

Barbunya Pilaki

Lifli gıdalarla beslenmek sindirim sisteminizin düzenli çalışmasını destekler. Barbunya da bu sağlıklı gıdalardan biri. Hem damak tadınıza hem de sağlığına uygun barbunya pilaki tarifi.
Barbunya Pilaki
Barbunya Pilaki
Malzemeler,500 gr taze barbunya fasulyesi
½ su bardağı zeytinyağı
3 adet domates
1 adet havuç
1 adet patates
2 adet soğan
1 çorba kaşığı maydanoz
1 adet kesme şeker
TuzHazırlanışı,
Barbunya fasulyeleri karbonatlı bol suda 20 dakika haşlayın.
Soğan, patates ve havuçları küp küp doğrayın.
Derin bir tencerede yağı kızdırıp sırasıyla soğan, havuç ve patatesleri kavurun.
Domatesleri küp küp doğrayıp, tencereye ilave edin.
Haşlanmış barbunyaları iyice yıkayıp süzün ve tencereye alın.
Tuz ve şekeri ekleyin.
Tenceredeki malzemelerin üzerini geçecek kadar su ekleyip orta ateşte pişirin.
Barbunyalar iyice yumuşayınca ocaktan alın ve üstüne kıyılmış maydonozları ekleyin.
Soğuk olarak servis yapın.Afiyet Olsun.

Domates Soslu Rosto

0 yorum

Domates Soslu Rosto

Özel davetlerinizde ana yemek olarak lezzetli bir et yemeği yapmak istiyorsanız, Domates Soslu Rosto tam size. Yemek pişerken salata ve mezeleri hazırlamaya vaktiniz de olacak.
Domates Soslu Rosto
Domates Soslu Rosto
Malzemeler,
750 gram dana nuar
30 gram margarin
4 adet orta boy domates
3 adet taze soğan
4 diş sarımsak
8 yaprak taze fesleğen
8 yaprak taze nane
4 yemek kaşığı zeytin yağ
1 yemek kaşığı sirke
Tuz, karabiber
Hazırlanışı,
Margarini tencereye alıp kızdırın.
Dana etini bütün halde tavaya ekleyip orta ısılı ateşte 10 dakika pişirin.
Kapaklı bir fırın kabına dana etini yağıyla birlikte ekleyin.
Kapağını kapatıp, 175 derece fırında 1,5 saat pişirin.
Sosunu hazırlamak için öncelikle domateslerin kabuklarını soyup rendeleyin.
Tavaya; zeytinyağı, ince kıyılmış soğan, fesleğen, nane ve rendelenmiş domatesleri ekleyin.
Biraz kaynadıktan sonra sirke, tuz ve kara biber tavaya ilave edip, orta ateşte 10 dakika pişirin.
Dana eti piştiğinde fırın çıkarın, ılık haldeyken dilimleyin.
Üzerine hazırladığınız domatesli sosu gezdirerek servis yapın.
Afiyet Olsun

Çerkez Tavuğu

0 yorum

Çerkez Tavuğu

Türk mutfağının en leziz ve en pratik yemeklerinden biridir, çerkez tavuğu. Hem soğuk hem de sıcak olarak servis yapabilirsiniz. Ceviz ve tavuk etinin muhteşem uyumuna şaşıracaksınız.
Çerkez Tavuğu
Çerkez Tavuğu
Malzemeler,
1 adet bütün tavuk
2 dilim bayat ekmeğin içi
3 diş sarımsak
1,5 su bardağı ceviz içi
1 su bardağı ılık tavuk suyu
Tuz, karabiber
Hazırlanışı,
Tavuğu temizleyip, yıkayın.
Orta büyüklükte bir tenceye yerleştirip 4 su bardağı su ile haşlamaya bırakın.
Mutfak robotunda; ceviz içi, bayat emek içi ve sarımsağı çekin.
Cevizli karışıma ılık tavuk suyu, tuz, karabiber ekleyip iyice karıştırın.
Haşlanmış bütün tavuğun etlerini ayırıp küçük küçük didikleyin.
Derin bir kaseye didiklenmiş tavuk etlerini ve cevizli karışımı alıp iyice harmanlayın.
Soğuk olarak servis yapın.
Not,
Eğer cevizli karışım çok yoğun kıvamlı olduysa bir miktar daha tavuk suyu ekleyebilirsiniz.
Afiyet Olsun

Ekşili Köfte

0 yorum

Ekşili Köfte

Türk mutfağına ait, lezzeti ve görünümüyle cezbeden ekşili köfte. Hazırlanış aşaması keyifli, özel bir ana yemek arıyorsanız ekşili köfte tam size göre!
Ekşili Köfte
Ekşili Köfte
Malzemeler,
500 gr koyun kıyması
½  su bardağı pirinç
1 yumurta
10 su bardağı et suyu
2 su bardağı kaynar su
Tuz
Karabiber
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 kahve kaşığı pul biber
Terbiyesi için,
2 çorba kaşığı un
2 yumurta sarısı
1 limon suyu
2 çorba kaşığı su
Hazırlanışı,
Pirinçleri bol su ile yıkayıp süzdükten sonra geniş bir kaba alın.
Üzerine su bardağı kaynar su ekleyip, 5 dakika demlendirin.
Et suyunu derin bir tencereye alıp kaynamaya bırakın.
Pirinç demlendikten sonra derin bir kaba alın.
İçine; yumurta, kıyma, tuz ve karabiberi ekleyip iyice yoğurun.
Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak köfteler hazırlayın.
Kaynamış et suyuna hazırladığınız köfteleri ekleyin ve kısık ateşte 30 dakika pişirin.
Terbiyesini hazırlamak için bir kaseye; un, yumurta, limon suyu ve su, yarım kepçe köfte tenceresinden
aldığınız et suyunu ekleyin.
Kasenin içindeki malzemeleri iyice çırpın.
Kaynamakta olan köftelere hazırladığınız terbiye sosunu yavaş yavaş ekleyerek karıştırın.
Kısık ateşte 5 dakika daha pişirdikten sonra servis tabağına köfte ve suyundan alın.
Tereyağını tavada kızdırın ve pul biberi ekleyip hemen ocağı kapatın.
Servis tabağına aldığınız köftelerin üzerine tereyağlı kırmızı biberi gezdirip, servis yapın.
Afiyet Olsun

Kağıtta Biftek

0 yorum

Kağıtta Biftek

Protein ihtiyacınızı lezzetli bir yoldan karşılamaya ne dersiniz? Domates, peynir ve baharatlarla tatlandırılmış kağıtta biftek; özenle hazırladığınız sofralarınız için nefis bir seçim olacak.
Kağıtta Biftek
Kağıtta Biftek
Malzemeler,4 adet biftek (her biri 250 gram)2 diş sarımsak2 adet büyük domates200 gr mantar2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz4 dilim kaşar peyniriTereyağıHardalTuz KarabiberHazırlanışı,1. Fırını 180 derecede ısıtın.2. 4 adet 30 cm alüminyum folyo kağıt keserek, bu kağıtları tereyağı ile yağlayın.3. Biftekleri sarımsak ve tuzla ovup, karabiber serpin.4. Her bifteği kağıtların ortasına koyun.5. İnce bir tat olarak hardal sürün.6. Üstlerine sırayla domates, mantar ve maydanozları koyun.7. En üste peynirleri koyup, biraz tereyağı ile folyoları uçlarından bir araya getirerek sarın.8. Fırın tepsisine dizerek 30-40 dakika pişirin.9. Sıcakken servis yapın.Afiyet olsun

Sebzeli Karides Sote

0 yorum

Sebzeli Karides Sote

Akşam yemeğiniz için hem besleyici hem de sağlıklı bir ara sıcak tarifi arıyorsanız, sebzeli karides soteyi deneyebilirsiniz.
Sebzeli Karides Sote
Karides
Malzemeler,
250 gram karides
5 adet domates
4 adet çarliston biber
Yarım su bardağı üzüm sirkesi
2 su bardağı su
2 yemek kaşığı tere yağ
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
Tuz
Hazırlanışı,
Orta boy tencerede su ve sirkeyi kaynatın.
Karidesleri yıkayıp suyunu süzün.
Kaynayan suya karidesleri ekleyip yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Biberleri incecik doğrayın.
Domatesin kabuklarını soyup doğrayın.
Tavaya ayçiçeği yağını alıp kızdırın.
Biberleri tavaya ilave edip kavurun.
Üzerine doğranmış domatesleri ekleyip kavurmaya devam edin.
Domatesler yumuşayınca tuzunu ilave edip ocağın altını kısın.
Haşlanan karideslerin suyunu süzün.
Tavaya tereyağını alıp yakmadan eritin.
Üzerine karidesleri ekleyip 5 dakika pişirin.
Karidesleri domateslere ilave edip 5 dakika daha kısık ateşte pişirin.
Sıcakken servis yapın.
Afiyet olsun

Ekşili Dolma

0 yorum

Ekşili Dolma

Türk Mutfağının en lezzetli yemeklerinden biridir ekşili dolma. Özel misafirleriniz ve davet günleriniz için hazırlayıp enfes bir ziyafet çekebilirsiniz.
Ekşili Dolma
Ekşili Dolma
Malzemeler,
Yarım kilo az yağlı kıyma
1,5 su bardağı pirinç
1 tane rendelenmiş domates
1 tane doğranmış kuru soğan
1 tane limon
1 bağ asma yaprağı
2 su bardağı su
Yarım su bardağı sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı,
Asma yapraklarını bol suda hafif yumuşayana kadar haşlayın.
Suyunu süzüp soğuması için kenarda bekletin.
İç harcınız hazırlamak için domates, kıyma, pirinç, tuz, karabiber, soğanı karıştırın.
Asma yapraklarına iç harç koyup sarın.
Tencerenin dibini asma yapraklarıyla kaplayın.
Sıra sıra dolmaları dizin.
Limonu dilimleyip dolmaların üzerine dizin.
Kasede sıvıyağ ve suyu karıştırıp dolmaların üzerinde gezdirin.
Orta dereceli ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Afiyet olsun

Bulgurlu Piyale Köfte

0 yorum

Bulgurlu Piyale Köfte

Besin değeri yüksek ve yapımı kolay olan Bulgurlu Piyale Köfte, klasik köfteden sıkılıp değişiklik arayanların çok hoşuna gidecek.
Bulgurlu Piyale Köfte
Bulgurlu Piyale Köfte
Malzemeler:
1 su bardağı ince köftelik bulgur
1 su bardağı kaynar su
5 adet orta boy haşlanmış patates
Yarım demet maydanoz
1 adet kuru soğan
2 çay kaşığı tuz, karabiber
2 çay kaşığı kimyon ve kırmızı pul biber
Kızartmak için:
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı un veya galeta un
2 adet yumurta
Hazırlanışı:
1- Bulguru derin bir kaba koyun ve üstüne kaynar su gezdirerek şişmesi için 15 dakika ağzı kapalı bekletin.
2- Yumuşayan bulgurun üzerine haşlanmış patatesi rendeleyin.
3- Maydanoz ayıklayıp ince doğrayın ve soğanı da rendeleyip üzerine ilave edin.
4- Tüm baharatları karışıma ekleyin.
5- Malzemeler iyice karıştırarak yoğurun.
6- Sıvıyağ kızdırın.
7- Unu bir kaseye koyun. Yumurtayı bir kasede çırpın.
8- Köfte harcından yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarladıktan sonra yassı hale getirin.
9- Köfteleri önce una, sonra yumurtaya bulayıp yağda kızartın. Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun!

Puf Böreği

0 yorum

Puf Böreği

Sabah kahvaltıları, beş çayı, akşam yemeği yani günün her saati için kolayca hazırlayabileceğiniz puf böreği tarifi. Yanında bir bardak soğuk ayran ya da çayla muhteşem bir lezzete dönüşecek.
Puf Böreği
Puf Böreği
Malzemeler,
2,5 su bardağı un
4 yemek kaşığı yoğurt
Yarım paket kabartma tozu
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
Harcı için,
1 kase beyaz peynir
2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
Hazırlanışı,
Harcını hazırlamak için beyaz peynir ve maydanozu karıştırın.
Yoğurma kabına unu eleyip ortasını havuz gibi açın.
İçine yumurta, yoğurt ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
Kulak memesi yumuşaklığında hamur eldene kadar yoğurun.
Hamuru eşit iki parçaya ayırıp oklavayla incecik açın.
Açtığınız hamurdan cam kaseyle yuvarlak parçalar çıkarın.
Her bir parçanın içine 1 yemek kaşığı harç koyup ağzını sıkıca kapatın.
Kızgın yağda nar gibi olana kadar kızartın.
Fazla yağını alması için pişen börekleri havlu kağıda çıkarın.
Sıcakken servis yapın.
Afiyet olsun

Parmesanlı Çıtır Poğaça

0 yorum

Parmesanlı Çıtır Poğaça

Yanında bir bardak çayla ağızda dağılacak parmesanlı çıtır poğaça tarifi. Beş çaylarınız ve kahvaltılarınız için hazırlayabilirsiniz.
Parmesanlı Çıtır Poğaça
Poğaça
Malzemeler,
1 Çay bardağı yoğurt
1 Paket margarin (oda sıcaklığında)
1 kase rendelenmiş parmesan peyniri
2 Adet yumurta (birinin sarısı üzeri için)
1 Paket kabartma tozu
1 Yemek kaşığı sirke
Aldığı kadar un
Hazırlanışı,
Parmesan peyniri hariç tüm malzemeyi derin bir kaba alın.
Orta sertlikte bir hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle açın.
Tam ortalarına rendelediğiniz parmesan peynirinden koyarak kapatın.
Yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün.
175 derecelik fırında 40-45 dakika üzerleri kızarıncaya dek pişirin
Hafif ılık olarak servis yapın.
Afiyet Olsun
Not: Dilerseniz susam, çörek otu yada haşhaş ile süsleyebilirsiniz

Patatesli Börek

0 yorum

Patatesli Börek

Sabah kahvaltısı, beş çayı ve akşam yemeklerinizde ara sıcak olarak sunabileceğiniz patatesli börek tarifi. Hem hafif hem de lezzetli!
Patatesli Börek
Patatesli Börek
Malzemeler,
3 adet hazır yufka
2 adet haşlanmış patates
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı doğranmış dereotu
1 tatlı kaşığı tuz
Çörekotu
Hazırlanışı,
İç harcını hazırlamak için haşlanmış patatesleri çatalla ezin.
Dereotu ve tuzu patatese ekleyip iyice karıştırın.
Kâsede süt ve sıvıyağı karıştırın.
Yufkaları düz bir zemine serin.
5 cm genişliğinde şeritler kesin.
Her bir şeridi sütlü karışımla ıslatın.
Yufkanın ucuna 1 yemek kaşığı patatesli harç koyun.
Önce yan kenarlarını sonra uçlarını ileri doğru sarın.
Yağlanmış fırın tepsisine börekleri dizin.
Yumurtayı çırpıp böreklerin üzerine sürün.
Çörek otu serpin.
Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun

Peynirli Patates Kroket

0 yorum

Peynirli Patates Kroket

Et yemeklerinin yanında garnitür, davetlerinizde aperatif olarak sunabileceğiniz peynirli patates Kroket tarifi. Kekikli domates sosuyla ekstra lezzet kazanacak.
Peynirli Patates Kroket
Patates
Malzemeler,
5 adet patates
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
Yarım demet dereotu
Yarım demet maydanoz
Damak tadınıza göre tuz, karabiber, pul biber
3 adet domates
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı kekik
Galeta un
Kızartmak için sıvı yağ
Hazırlanışı,
Patateslerin kabuklarını soyup bol suda haşlayın.
Haşlanan patatesleri rendeleyin ya da ezin.
Maydanoz ve dereotunu incecik kıyın.
Yumurtaların sarısını ve akını ayrı kâselere ayırın.
Yoğurma kabına patates, kaşar peynir, 2 adet yumurta sarısı, tuz, karabiber, kimyon, maydanoz ve dereotunu ekleyip karıştırın.
Üzerine 2 yemek kaşığı un ilave edip yoğurun.
Kroket harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın.
Hazırladığınız kroketleri önce yumurta akına sonra galeta ununa batırın.
Kızgın yağda nar gibi kızartın.
Kızaran kroketleri havlu kağıtın üzerine alıp fazla yağın emilmesini sağlayın.
Domates ve sarımsağın kabuklarını soyup mutfak robotundan geçirin.
Tavaya domatesli karışımı alıp kavurun.
Koyu kıvama geldikten sonra 1 çay kaşığı kekik ve tuzunu ekleyin.
Kroketleri orta derinlikte tabağa dizin, üzerine domates sosunu dökün.
İsterseniz üzerine ekstra kaşar peyniri ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun

Kızarmış Soğan Halkaları

0 yorum

Kızarmış Soğan Halkaları

Dışarda yediğiniz kızarmış soğan halkalarını kendi mutfağınızda yapmaya ne dersiniz? Çıtır çıtır lezzetiyle kızarmış soğan halkaları tarifi.
Kızarmış Soğan Halkaları
Kızarmış Soğan Halkaları
Malzemeler,
1 yemek kaşığı sıvıyağ
2 çay kaşığı tuz
1,5 çay bardağı süt
2 adet büyük soğan
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı un
1 adet yumurta
Kızartmak için sıvı yağ
Hazırlanışı,
Un, süt, tuz, zeytinyağı, kabartma tozu ve yumurtayı mikserle çırpın.
Soğanların kabuklarını soyup halka halka doğrayın.
Yarım saat soğuk suda soğanları bekletin.
Halkaları düzgün bir şekilde birbirinden teker teker ayırın.
Kağıt havluyla halkaları kurulayın.
Soğanları önce yumurtalı sosa batırın.
Bol ve kızgın yağda kızartın.
Fazla yağını alması için kağıt havlu üzerine çıkarın.
Sıcakken servis yapın.
Afiyet olsun

Bulgur Köftesi

0 yorum

Bulgur Köftesi

Özel davet günleriniz kolayca hazırlayabileceğiniz, şık sunumlu ve lezzetli bulgur köftesi tarifi. Yanında yeşillik ve limon suyuyla servis yapabilirsiniz.
Bulgur Köftesi
Bulgur Köftesi
Malzemeler,
1 su bardağı ince bulgur
Yarım su bardağı kırmızı mercimek
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı nar ekşisi
1 çay kaşığı kuru nane
Yarım çay kaşığı kırmızı pul biber
1 adet limonun suyu
1 kase yeşil zeytin
Çeyrek demet maydanoz
Tuz
Sıcak su
Hazırlanışı,
İnce bulguru yıkayıp derin bir kaba alın.
Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip demlenmesi için ağzını kapatıp bekletin.
Kırmızı mercimeği 1,5 su bardağı sıcak suyla yumuşayana kadar haşlayın.
Maydanozları incecik kıyın.
Soğanın kabuklarını soyup incecik doğrayın.
Derin bir yoğurma kabına mercimek ve bulguru alın.
Üzerine nar ekşisi, limon suyu, domates salçası, soğan, maydanoz, nane ve tuzu ekleyin.
Malzemeler özleşene kadar iyice yoğurun.
Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın.
Düz bir servis tabağına hazırladığınız köfteleri dizin.
Üzerine bir adet yeşil zeytin koyun.
Yanında yeşillik ve limonla servis yapın.
Afiyet olsun

Minestrone (İtalyan Sebze Çorbası)

0 yorum

Minestrone (İtalyan Sebze Çorbası)

İtalyan mutfağının lezzetli örneklerinden olan bu çorba, sofralarınıza farklı bir damak tadı getirecek.
Minestrone (İtalyan Sebze Çorbası)
Minestrone (İtalyan Sebze Çorbası)
MALZEMELER:
1 kabak
1 havuç
5-6 yaprak ıspanak
2 soğan
1 patates
1 çay bardağı köftelik bulgur
Yarım su bardağı kuru fasulye (önceden ıslatılmış)
1 patates
1 yemek kaşığı domates salçası
3 diş sarımsak
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 et bulyon
Tuz-Karabiber
Sosu için:
Birkaç yaprak taze fesleğen
3 diş sarımsak
½ çay bardağı zeytinyağı
YAPILIŞI:
Zeytinyağında, küp küp doğranmış soğanlar ve sarımsak kavrulur.
Salça ve sarımsak eklenerek kavrulmaya devam edilir.
Küp küp doğranmış havuç, patates, ıspanak, kuru fasulye, kabak ve domates eklenir.
Biraz daha kavurup üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su eklenir. Pişmeye bırakılır.
Yaklaşık olarak 20 dakika orta ateşte pişirilir.
İnmesine yakın köftelik bulguru eklenip karıştırılır.
Tuz ve biber ile tatlandırılır.
Servis tabaklarına alınır.
Üzerine fesleğen sosu eklenerek ikram edilir.
Fesleğenli sosun hazırlanışı: Fesleğen yaprakları, sarımsak ve zeytinyağı robottan geçirilir. Bu sostan çorbanın üzerine –arzuya göre- gezdirilir.

Tel Şehriye Çorbası

0 yorum

Tel Şehriye Çorbası

Yemeklerinize sıcak bir başlangıç yapmak istiyorsanız tel şehriye çorbasını deneyebilirsiniz. Özellikle hafif ekşi severler için muhteşem bir lezzet.
Tel Şehriye Çorbası
Çorba
Malzemeler,
1 çay bardağı tel şehriye
1yemek kaşığı sıvıyağ
1 adet limonun suyu
3 su bardağı kaynar su
Yarım paket tavuk bulyon
5 dal maydanoz
Tuz
Hazırlanışı,
Çorba tenceresine kaynar su, tavuk suyu, sıvıyağ ve şehriye alıp haşlayın.
Şehriyeler yumuşadıktan sonra limon suyu ve tuzunu ekleyip iki taşım kaynatın.
Maydanozları incecik doğrayın.
Çorbayı ocaktan almadan önce maydanozları ilave edip karıştırın.
Kâseler bölüp, sıcakken servis yapın.
Afiyet olsun.
 
Minima 4 coloum Blogger Template by Beloon-Online.
Simplicity Edited by Ipiet's Template