- 1kg taze fasulye
- 2 orta boy soğan
- 3 adet irice domates
- tuz
- 1 çay kaşığı tozşeker
- yarım su bardağı sıvıyağı
- 2 su bardağı su
Hazırlanışı: Yıkanmış fasulyeler ayıklanıp, ortadan ikiye dilimlendikten sonra bir tencereye yerleştirilip, üzerlerine ince doğranmış soğanı ve irice doğranmış domatesi eklenir. Tuz, şeker ve zeytinyağını ilave ediliri Tencerenin kapağını kapatılır. Ağır ateşte, yaklaşık 20 dakika fasulyeler renk değiştirinceye kadar pişirilir. Kapağı açılıp, 2 bardak sıcak suyu ilave edilir. Kapağı tekrar kapatılır yine ağır ateşte pişirilir. Yemek pişince tencere ateşten alınır. Kapağını açmadan soğumaya bırakılır. İsteğe göre, fasulye ılık veya soğuk servis yapılır.Afiyet olsun.
15.08.2009
zeytinyağlı fasulye
malzemeler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder