15.08.2009

yaz çorbası

MALZEMELER:

  • 1 su bardağu nohut
  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 2 su bardağı buğday
  • Yarım kilo yoğurt
  • yarım demet dereotu yada nane
  • tuz

HAZIRLANIŞI: Nohut buğday ve mercimek akşamdan ıslatılır. Bakliyatlar ayrı ayrı haşlanır. Haşlandıktan sonra sularını süzüp soğuması için bekletilir. Bir kapta yoğurt çırpılır içine 1 su bardağı soğuk su ve tuz eklenir kalın ayran kıvamına getirilir. Büyük bi kapta nohut, buğday ve mercimek ve yoğurt karıştırılır. soğuması için dolapta bekletilir veya buz eklenir. Damak zevkinize göre dereotu yada nane ile tatlandırılır. Soğuk servis yapılır. Afiyet olsun.

0 yorum:

 
Minima 4 coloum Blogger Template by Beloon-Online.
Simplicity Edited by Ipiet's Template