14.08.2009

vişne reçeli

visne_receli.jpg

Malzemeler:

  • 1/2 kg vişne (ben dondurulmuş kullandım)
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 adet küçük boy limon

Yapılışı:

1. Vişneleri tencereye koyun ve orta ateşte tencerenin kapağı aralık olarak 7 dakika kaynatın. Zamanı kaynamaya başladıktan sonra tutacaksınız.

2. Vişneler sulanmış olacak ve toz şekeri ekleyin. 2-3 kere tahta kaşıkla karıştırarak şekeri yedirin. Kaynamaya başladıktan sonra 21 dakika kaynatın.

3. Limonu sıkın ve kaynamakta olan reçele ilave edin. 1-2 kere karıştırın ve 4 dakika kaynatın.

4. Kavanozlara doldurun ve afiyet olsun

0 yorum:

 
Minima 4 coloum Blogger Template by Beloon-Online.
Simplicity Edited by Ipiet's Template