14.08.2009

muska böreği

muska_borek.jpg

Malzemeler:

  • 3 adet yufka
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

İçi İçin:

  • Beyaz peynir
  • Kıymalı börek harcı (100 g kıyma, 1 adet kuru soğan, 1 adet sivri biber, 2 yemek kaşığı sıvıyağ, tuz, karabiber, kırmızı biber)

Üzeri İçin:

  • 1 adet yumurta
  • Susam, çörekotu (Peynirli Börekler İçin)
  • 2-3 yemek kaşığı galete unu (Kıymalı Börekler İçin)

Yapılışı:

1. Öncelikle kıymalı börek harcımızı hazırlayalım. Kıyma, kıyılmış kurusoğan ve sivri biberi sıvıyağda kavurun. Baharatları ekleyip ocaktan alın.

2. Önce 1 yufkayı tezgaha serin, üzerine süt-sıvıyağ karışımını fırçayla sürün ve yufkayı ortadan ikiye katlayın. (Yarım ay şeklinde olacak). 7 cm genişliğinde şeritler halinde kesin.

3. Şeritin en başına kıymalı veya peynirli içten koyup, sağa sola kıvırarak muska şeklinde kapatın.

4. Kıymalı muska böreklerini önce çırpılmış yumurtaya batırıp, sonra galete ununa bulayın. Peynirlilerin üzerine yumurta sürüp susam ve çörek otu serpin.

5. 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun…

0 yorum:

 
Minima 4 coloum Blogger Template by Beloon-Online.
Simplicity Edited by Ipiet's Template