15.08.2009

musakka


4 adet patlıcan
2 adet orta boy soğan
250 gr. kıyma
2 adet domates
1 bardak et suyu
1/3 bardak çiçek yağı
2 çorba kaşığı margarin
1/2 demet maydanoz
Karabiber
Tuz

HAZIRLANIŞI: Patlıcanlar alaca soyulup içinde bol tuz ve su bulunan bir kapta yarım saat bekletilir. Daha sonra iyice yıkayıp bir kenarda süzülmeye bırakılır. Soğanlar zar şeklinde doğranır. Domateslerin kabuklarını soyulup küçük doğranır. Patlıcanlar bir bezle kuruladıktan sonra bir kapta çiçek yağını kızdırıp bu yağda patlıcanlar hafif pembeleşinceye kadar kızartılır. Delikli bir kepçeyle alıp fırın tepsisine dizilir. Bir tavada 2 kaşık margarini kızdırıp soğanlar hafif pembeleşinceye kadar kavurulur ve üzerine kıymayı ilave edip suyunu salıp tekrar çekene kadar kavurulur. Domatesler eklenir, hafif pişene kadar kavurulup tuz ve karabiber ilave edilir. Patlıcanların üzeri bu harç ile tamamen kapatılır ve 1.5 bardak et suyunu da ilave edilir, domates ve biber dilimleriyle süslenip fırında 175 derecede 40 dakika kadar pişirilir. Afiyet olsun.

0 yorum:

 
Minima 4 coloum Blogger Template by Beloon-Online.
Simplicity Edited by Ipiet's Template