15.08.2009

mantarlı biftek


  • 500 gr. az yağlı biftek
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1/2 çay bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • bol karabiber ve istenen miktarda tuz
  • 2 orta boy domates (kabukları soyulup küp küp doğranmış)
  • 2 adet yeşil biber (halka halka doğranmış)
  • 1 orta boy kuru soğan (küp kesilmiş)
  • 4-5 sap taze soğan (ince kıyılmış)
  • 6-7 adet iri beyaz taze mantar (şeritler halinde kesilmiş)
  • 2-3 diş sarımsak (ince kıyılmış)
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1/2 su bardağı su
  • Tuz, karabiber, kekik, fesleğen, kırmızı biber, kimyonHazırlanışı : Öncelikle etleri çok geniş olmayan parçalara ayırıp fazla yağları kesip atılır. Harç için verilen ölçülerde zeytinyağı, süt, kimyon, karabiber, kekik ve tuzu karıştırılıp etleri bu karışıma iyice bulanır ve çekmesi sağlanır. Bu şekilde 30 dakika kadar bekletilir. Geniş bir teflon tencereye etleri harcını süzmeden aktarılıp çevirerek kızartılır. Fazla kızarmamasına ve yanmamasına dikkat edilir. Etler piştiğinde tencereden alınır ve bir kenarda bekletilir. 1 çay bardağı zeytinyağını aynı tencerede kızdırıp unu eklenir ve karıştırarak birkaç saniye kavrulur. Kuru soğan, sarımsak, taze soğan, biber ve mantarları tencereye alınır. Suyunu salıp hafif çekene ve yumuşayana kadar sotelenir. En son domatesler ilave edilip biraz daha pişirdikten sonra karışım un sebebiyle hafif koyulaşmaya başlayacaktır, etleri tekrar tencereye alıp ateşi kısılır ve yarım su bardağı su ilave edilir. Bir miktar daha tuz, karabiber, fesleğen, kırmızı biber ve kekik ilave ederek hafifçe karıştırılır, kapağını kapatıp kısık ateşte 15-20 dakika kadar pişirilip servis tabağına alınır. Afiyet olsun.

0 yorum:

 
Minima 4 coloum Blogger Template by Beloon-Online.
Simplicity Edited by Ipiet's Template