14.08.2009

karnıyarık

karniyarik.jpg
  • 10 adet minik patlıcan (Minik patlıcan bulamazsanız, 5 adet büyük alıp çiğken ortadan ikiye bölebilirsiniz)
  • 250 g kıyma
  • 5 adet orta boy kuru soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet domates
  • 10 sap maydanoz
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı salça (Ben biber salçası ve domates salçası kullandım)
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Karabiber
  • Tuz
Üzeri İçin:
  • Domates
  • Sivri biber
Yapılışı:
1. Patlıcanları alacalı soyup bol tuzlu (tepeleme 1 yemek kaşığı tuz koyun) suda 1 saat bekletin. (Patlıcanları bölerek kullanacaksanız bu aşamada böleceksiniz). Daha sonra temiz suda durulayıp, iyice suyunu sıkın.
2. Kızgın sıvıyağda patlıcanları kızartın ve kalınca bir gazete kağıdının üzerine koyun. Fazla yağları emildikten sonra yemeği pişireceğiniz fırın kabı, borcam veya tepsinin içine aralıklı olarak dizin.
karniyarik_yapilis.jpg
3. Soğanları ve sivri biberleri küçük küçük doğrayın. Kıyma ile birlikte hepsini kavurmaya başlayın. Kıyma suyunu salıp çekmeye başladığında kıyılmış maydanoz, sarımsak ve doğranmış domatesi ekleyin. 3-4 kere çevirin ve salçayı ekleyin. 1-2 dakika kavurun, tuz ve karabiberi koyduktan sonra üzerine 1 su bardağı su koyun. Ocağı kapatın.
4. Patlıcanların ortalarını bıçakla yarın. Kaşık ve bıçağın ucuyla yarıkları genişletin. Kıymalı harcı doldurup, üzerlerine birer dilim domates ve sivri biber koyun.
5. Patlıcanların hizasına gelecek kadar su koyup, 230 derece fırında patlıcanlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun…

0 yorum:

 
Minima 4 coloum Blogger Template by Beloon-Online.
Simplicity Edited by Ipiet's Template