15.08.2009

güveç

:

  • 1 kğ Patlican
  • 500 gr. kotun eti
  • 750 gr. Domates
  • 6-7 Adet sivri biber
  • 1 baş sarmısak
  • 2 yemek kaşığı salça
  • pulbiber
  • karabiber, tuz
  • 1 çaybardağı Ayçiçek yağı
  • 1 bardak su
Hazırlanışı: Önhazırlık olarak patlicanlar alcalı soyulup doğranır, ayrı bir kapta domatesler küp şeklinde doğranır, biberler doğranır, sarmısaklar soyulup ikiye bölünür, etler doğranır. Büyük bir kap içersinde doğranan patlican biber et ve sarımsak, salça ve baharatlarla birlikte harmanlanır. Etin kemikleri varsa güveç tenceresine önce kemikler dizilir sonra bir sıra harmaladığımız karışımdan yerleştirilir onun üzerine bir sıra doğradığımız domateslerden dizilir, malzemeler bitene kadar bu işlem devam edilir en üste kalan domateslerden konur, iyice bastırılır, üzerine su ve ayçiçek yağı dökülür. Güveç ocakta 5-6 saat, fırında 2 saat pişirilir. (Güveç kabınız büyük değilse küçük güveç kaplarınıda kullanabilirsiniz, küçük güveç kaplarının ağzı alüminyum folyo ile kapatılır. İçine su koyulan fıırn tepsinine yerleştirilip 220 drecede 2 saat pişrilir.) Afiyet olsun.

0 yorum:

 
Minima 4 coloum Blogger Template by Beloon-Online.
Simplicity Edited by Ipiet's Template