15.08.2009

dalyan köfte

Malzemeler:


  • 1 kg kıyma



  • 2 kuru soğan orta boy



  • yarım demet maydonoz



  • yarım demet dereotu



  • 2 yumurta



  • 1 su bardağı un



  • Tuz, karabiber,



  • Kimyon, pulbiber, kekik, nane



  • Bir adet konserve garnitür



  • 1 yemek kaşığı tereyağı




  • Üzerine sürmek için 1 yumurta
    Hazırlanışı: Kıyma, yumurta, baharatlar, un maydonoz ve dereotunu yoğurarak köfte harcını hazırlanır. Alimünyum folyoyu tezgaha serip köfte harcını bunun üzerine çok ince olmayacak şekilde elinizle bastırarak yayılır. Üzerine garnütürü serpip folyo yardımıyla köfteyi rulo şeklinde sarıp kenarları kapatılır, rulo düzeltilir. Fırın tepsisini çok az yağlayıp ruloyu fırın tepsisine yerleştirip üzerine çırpılmış yumurta sürülür ve tereyağını minik parçalara bölüp üzerine konur. 180 derecedeki fırında yaklaşık 40 dakika pişirilir. ( Üzeri fazla kızarırsa folyo ile kapatılır, İçinin pişmesi için 40 dakikadan az pişirilmemelidir . Fırından alıp dilimleyerek patates püresi veya pilavla servis yapılır. Afiyet Olsun

  • 0 yorum:

     
    Minima 4 coloum Blogger Template by Beloon-Online.
    Simplicity Edited by Ipiet's Template