15.08.2009

çin böreği

Malzemeler:
  • 1 Kğ Yufka

  • 1 Kğ Mantar
  • 3 Adet Havuç
  • Taze Soğan
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • 3 Yemek Kaşığı Soya Sosu
    Kızartmak İçin :
  • Ayçiçek Yağı
  • 2 Yumurta
  • Galeta Unu
Hazırlanışı: Tavukların derisi kesilip, tuzlu suda haşlanır, tavuklar haşlanırken mantarı küçük küçük doğranır, havuçlar rendelenir, taze soğanları ince doğranır. Tavuklar soğuduktan sonra ufak parçalar halinde keselir. Mantarı tavada az yağ ile suyunu bırakıp çekene kadar sotelenir, sonra rendelenen havuçlar eklenir, havuçlar biraz yumuşayınca taze soğan ve tavuk eklenip sotelemeye devam edelir. Baharatları ekleyip en son soya sosunu ekledikten sonra 2-3 dk daha pişirilir. Yufkalar sigara böreği yapar gibi üçgen keselir. Hazırlanan harçtan koyulup sarılır. Yumurtalar bir tabağa kırılıp çırpılır, başka bir tabağa da galeta unu, sardığımız yufkaları önce yumurtaya sonra galeta ununa batırılıp kızdın yağda kızartılır. Afiyet olsun

0 yorum:

 
Minima 4 coloum Blogger Template by Beloon-Online.
Simplicity Edited by Ipiet's Template