13.08.2009

baharatlı tavuk but

10 Adet Tavuk But
1 Adet domates
1 Diş sarmısak
1 Adet soğan
1 Tatlı kaşığı kekik
1 Tatlı kaşığı kimyon
1 Tatlı kaşığı köri
1 Çorba kaşığı domates ve biber salçası
1 Tatlı kaşığı kırmızı biber
1 Tatlı kaşığı karabiber
1 Çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı muskat
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1/2 limonun suyu
Tuz


Hazırlanışı

* Soğanı küçük küçük doğrayın. Domates ve sarımsağı rendeleyin.
* Domatesi zeytinyağı ve 1/2 limon suyuyla beraber bir tencereye alın. Salçayı da ekleyin ve ezin.
* Sarımsak, soğan ve baharatları ekleyin ve karıştırın.
* Tavuk butlarını tencereye koyun ve karışıma bulayın.
* Tencerenin üstünü örtün ve buzdolabında 3-4 saat beklemeye alın.
* Sonra butları tepsiye dizin ve orta ısılı fırında çıtır çıtır olana kadar pişirin.

0 yorum:

 
Minima 4 coloum Blogger Template by Beloon-Online.
Simplicity Edited by Ipiet's Template